Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura din carne tocata cu sos de ciuperci

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Propun astazi o friptura din carne tocata cu sos de ciuperci, servita cu piure de cartofi si mazare. Carnea tocata este un amestec de porc cu vita, in proportii egale. Pentru ca friptura sa nu fie fada, alegeti o carne de porc un pic mai grasa.

Friptura din carne tocata cu sos de ciuperci
Friptura din carne tocata cu sos de ciuperci

Ingrediente:

– carne tocata porc cu vita 1 kg
– paine 4 felii (70 g)
– ou 1 buc.
– ceapa 3 buc. medii (210 g)
– cimbru uscat 1 lingurita
– maghiran uscat 1 lingurita
– ulei de floarea-soarelui 4 linguri
– ciuperci 250 g
– unt 15 g
– faina de porumb (maizena) 20 g
– supa de carne 400 ml
– sare, piper macinat

Mod de preparare:

Pentru friptura din carne tocata, 

- incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. 

Inmuiati feliile de paine intr-un pic de supa. 

Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si caliti 2 cepe, taiate marunt, marunt. 

Lasati ceapa calita sa se raceasca. 

Amestecati, intr-un castron, carnea tocata cu ceapa calita, painea bine stoarsa de supa, oul, cimbrul, maghiranul, un praf de sare si piper macinat. 

Omogenizati foarte bine. Luati o forma mica de cozonac si tapetati-o cu hartie de copt, astfel incat sa atarne peste margini. 

Puneti amestecul de carne in forma, avand grija sa presati bine. 

Ungeti cu ulei suprafata, acoperiti cu hartia de copt si bagati in cuptorul incins. 

Lasati 40-45 de minute dupa care desfaceti hartia de copt deasupra, pentru ca friptura sa se rumeneasca un pic la suprafata. 

Lasati inca 15-20 de minute.

Pentru sosul de ciuperci, 

- curatati ciupercile (daca le spalati, stergeti-le foarte bine de apa, prin tamponare cu servete de hartie) si taiati-le felii. 

Incingeti 2 linguri de ulei in tigaia in care ati calit ceapa si puneti ciupercile. 

Lasati-le doar 3-4 minute, cat sa se caleasca un pic. 

Scoateti-le pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie, topiti untul. 

Puneti faina de porumb si “prajiti-o” un pic (atentie, nu trebuie sa se maroneasca!). 

Turnati putin cate putin, amestecand continuu, supa fierbinte de carne. 

Daca turnati incet si amestecati viguros nu se vor forma cocoloase. Daca totusi se formeaza, dati sosul prin sita inainte de a parcurge pasul urmator! 

Puneti inapoi ciupercile in tigaie si lasati sa fiarba, pe foc mic, 4-5 minute.

Scoateti friptura din tava si hartia de copt, taiati-o felii mai groase si serviti-o cu sosul de ciuperci. 

Garnitura:

Drept garnitura, puteti face un piure de cartofi si mazare (fiarta simplu).

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!