Prăjiturile cu mere și frișcă bătută reprezintă acel gust, despre care putem să spunem că îl cunoaștem din copilărie. Se prepară foarte ușor și sunt delicioase. Pot fi pregătite chiar și de bucătarii începători!
Prăjituri deosebite cu mere și frișcă |
-400 g de făină;
-6 mere medii;
-150 g de smântână fermentată;
-150 g de margarină sau unt;
-150 g de zahăr tos;
-100 g de zahăr pudră;
-200 ml de smântână pentru frișcă 33-35%;
-10 g de praf de copt;
-15 g de zahăr vanilat;
-un ou;
-zmeură — pentru decor.
MOD DE PREPARARE:
1.Pregătiți aluatul: spargeți oul într-un bol adânc. Adăugați smântâna fermentată și amestecați totul cu telul.
2.Adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați cu telul până la omogenizare.
3.Puneți margarina și aproximativ 1/4 din făina cernută într-un bol separat. Amestecați-le bine cu mâinile până veți obține un aluat nisipos, umed, fără cocoloașe mari.
4.Adăugați aluatul nisipos, încă o parte de făină și praful de copt în compoziția lichidă. Amestecați bine cu spatula. Apoi frământați aluatul, adăugând treptat făina rămasă (lăsați o cantitate mică de făină pentru presărarea suprafeței de lucru).
5.Transferați aluatul pe masa presărată cu făina, pe care ați lăsat-o și continuați să-l frământați până când va deveni neted și omogen.
6.Puneți aluatul obținut într-un bol. Acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider (cât timp veți prepara umplutura).
7.Pregătiți umplutura: curățați merele de coajă și tăiați-le în jumătăți transversale. Îndepărtați cu grijă cotorul din fiecare jumătate și realizați un orificiu în centrul ei, oferindu-i aspectul de inel.
8.Scoateți aluatul din frigider. Tăiați-l în 2 bucăți egale. Modelați câte un baton din fiecare bucată de aluat și divizați-l în 6 bucățele egale. Drept rezultat, veți obține 12 bucățele de aluat. Modelați-le sub formă de biluțe.
9.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă, cu diametrul de 12-13 cm. Puneți o jumătate de măr în centrul ei. Ridicați marginile turtiței peste măr, acoperindu-l și introducându-le în orificiul din mijlocul lui, astfel încât să rămână o adâncitură în centrul viitoarei prăjituri.
10.Așezați prăjiturile modelate pe tava unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.
11.Coaceți-le timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Scoateți-le din tavă și lăsați-le să se răcească.
12.Bateți smântâna pentru frișcă (rece) cu mixerul, adăugând treptat zahărul pudră, până la apariția vârfurilor persistente.
13.Adânciți cu grijă orificiile din centrul prăjiturilor, ca să le umpleți cu frișcă bătută.
14.Transferați frișca bătută într-un poș cu dui și introduceți-o în orificiile din mijlocul prăjiturilor.
15.Decorați fiecare prăjitură cu o zmeură proaspătă și presărați-o cu zahăr pudră.
Aceste prăjituri pot fi preparate și cu alte tipuri de cremă: cremă de vanilie sau cremă din unt și lapte condensat. Alegeți varianta, care vă place cel mai mult!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.