Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Oțetul sherry și paprika picanta transformă această friptură: carne de porc cu un aer puternic spaniol. Un strop în plus de oțet la finalul rețetei adaugă un plus de savoare castellana și te vei bucura de perfecțiunea aromelor madrilene care se îmbină perfect!
Friptură de carne de porc după rețeta spaniolă |
- 3 căni și jumătate de apă
- un sfert de cana de sare grunjoasă
- un sfert de cană de zahăr
- un sfert de cană de oțet sherry
- o cană de cuburi de gheață
- o bucată de mușchi de porc (cam 500-600 g)
- 2 linguri de paprika
- 2 lingurițe de zahăr
- o linguriță de piper proaspăt măcinat
- o linguriță de salvie tocată
- o linguriță de cimbru proaspăt tocat
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 2 lingurițe de oțet sherry
Mod de preparare:
- Amestecă primele 4 ingrediente într-un bol mare, amestecând până când zahărul și sarea s-au dizolvat. Pune acest amestec într-o pungă sigilabilă. Adăugă gheață și carnea de porc și sigilează. Lasă la frigider timp de 3 ore, întorcând punga ocazional.
- Amestecă paprika și următoarele 5 ingrediente (până la usturoi inclusiv)
- Prepară grătarul pentru a găti friptura de carne de porc la căldura indirectă; încălzește o parte a grătarului și pe cealaltă las-o fără căldură dedesubt.
- Ia carnea de porc din pungă, șterge-o cu un prosop de hârtie, unge-o puțin cu ulei. Freacă apoi amestecul uscat de paprika peste carne. Pune friptura pe grătar peste flacăra directă și lasă să se gătească timp de 6 minute, rumenind-o pe toate părțile. Apoi, pune pe partea neîncălzită pentru încă 20 de minute.
- Această friptură de carne de porc are toate ingredientele și aromele pentru a revitaliza o petrecere! Așa că invită-ți prietenii și pregătește-i pentru marea supriză a zilei!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.