Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu ness si bezea

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este o prajitura cu crema de ness si blat pufos cu nuca. Poate fi una dintre acele prajituri rafinate de casa, pe care o poti prepara cu orice ocazie. Sper sa incercati si voi reteta de prajitura cu ness si nuca.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Ingrediente:

Blat: 
  • 6 oua
  • 150 g zahar tos
  • 75 g faina
  • 25 g miez de nuca macinat
  • 10 g cacao (1 lingura)
 Crema de ness: 
  • 250 g unt sau margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite de ness
 Bezea: 
  • 3 albusuri
  • 120g zahar tos
 Decor: 
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

Blatul.

Pune galbenusurile intr-un bol si mixeaza cu un mixer manual sau electric pana la omogenizare.

Separat, mixeaza spuma albusurile pana cand vei obtine o spuma.

In spuma de albusuri, adauga zaharul tos si continua sa mixezi pana cand bezeaua se intareste.

In bezeaua obtinuta, adauga galbenusurile omogenizate in prealabil.

Amesteca usor cu o spatula, cu miscari largi, de jos in sus pana se inglobeaza complet.

Treptat incorporeaza faina si nuca macinata, amestecand cu o spatula.

La final, adauga o lingura de cacao si amesteca cat sa se incorporeze si aceasta.

Unge cu unt sau ulei si tapeteaza cu hartie de copt sau faina o tava cu dimensiunea de cca 24 x 38 cm.

Toarna compozitia obtinuta in tava si niveleaza deasupra.

Coace blatul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 minute, in functie de cuptor.

Pentru a verifica daca blatul este copt, poti face testul cu scobitoarea.

Blatul copt se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Crema cu ness.

Intr-un vas, pune ness-ul si adauga trei linguri de apa calduta. Amesteca cu o lingurita cat sa se dizolve.

Intr-un alt bol, pune galbenusurile si mixeaza bine.

Separat, mixeaza zaharul pudra cu untul la temperatura camerei sau margarina pana cand vei obtine o compozitie omogena.

In amestecul cu unt, adauga galbenusurile mixate si continua sa mixezi.

Incorporeaza nessul dizolvat in prealabil si amesteca pentru a obtine o crema omogena.

Bezea, 

Mixeaza albusurile, apoi incorporeaza zaharul tos.

Muta rapid vasul cu bezea pe baie de aburi (deasupra unui vas cu apa fierbinte).

Mixeaza continuu, pentru 3-6 minute sau pana cand suprafata bezelei devine foarte lucioasa.

Daca blatul si bezeaua s-au racit.

 Asamblezi.

Aseaza blatul copt intr-o tava.

Peste blat intinde intreaga cantitate de crema de ness si niveleaza frumos.

Peste crema de ness, distribuie uniform bezeaua.

Decoreaza prajitura cu ciocolata data pe razatoarea mica.

De preferat ar fi sa lasati prajitura la frigider pana a doua zi, dar se poate servi si imediat.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!