Fara nici-o indoiala, aceste chiftele cu sos de smantana si ciuperci poate sa constituie mancarea ideala de la cina. Rezultatul este o intalnire neasteptata de arome, gustul chiftelutelor armonizandu-se perfect cu cel al sosului de smantana si ciuperci.
Chiftele cu sos de smantana si ciuperci |
- 700 g carne tocata de porc
- 1 ou
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- sare
- piper
- patrunjel verde tocat
- Sos:
- 500 g ciuperci albe proaspete
- 600 ml smantana lichida pentru gatit
- 1 ceapa
- sare si piper
Mod de preparare:
Pentru inceput curata si toaca marunt ceapa.
Amesteca ceapa tocata impreuna cu carnea tocata si oul.
Peste amestecul de carne adauga usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt.
Condimenteaza cu sare si piper.
Amesteca bine pana cand vei obtine o compozitie omogena, apoi cu mana uda formeaza chiftelute.
Prajeste chiftelutele intr-o cratita cu ulei incins.
Chiftelutele prajite se scot pe servetele de bucatarie ca sa se absoarba excesul de ulei.
Sosul de smantana si ciuperci.
Pentru sos, toaca marunt ceapa.
Curata ciupercile si spala-le bine, apoi taie-le in feliute.
Caleste ciupercile si ceapa tocata in putin ulei incins.
Lasa la foc mic amestecand ocazional.
Dupa ce sunt gata, adauga smantana si omogenizeaza sosul amestecand energic.
Spre final, pune chiftelutele in sos si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Lasa sa mai dea in 2-3 clocote si apoi stinge focul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.