Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura Chinezoaica

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Prajitura Chinezoaica este una dintre prajiturile de casa ce ne-au marcat copilaria in perioada comunismului, una din prajiturile nelipsite din caietele cu retete.

Prajitura Chinezoaica

Prajitura Chinezoaica

Ingrediente:


pentru blat:

6 albusuri
150 g zahar pudra
250 g unt
250 g nuca
100 g faina
10 g praf copt
2 linguri cacao 

pentru glazura:

6 galbenusuri
100 gr zahar pudra

pentru decor:

30 gr ciocolata
2 linguri lapte

Mod de preparare:

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine cremos.
Mixam albusurile pana devin spuma tare.
Peste crema de unt adaugam nuca macinata, cacao si faina si amestecam cu o spatula, pana la omogenizare.
Adaugam compozitia obtinuta peste albusuri si incorporam cu miscari circulare, cu atentie sa nu se lase albusul.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam cu ajutorul unei spatule. (dimensiuni tava 25/35)
Coacem la 180 grade, in cuptorul preincalzit, pentru circa 10-15 minute. Blatul nu trebuie sa fie copt de tot, deoarece va mai sta putin in cuptor si dupa ce punem glazura.
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand incep sa se albeasca si devin cremoase. 
 Turnam glazura astfel obtinuta peste blatul fierbinte, nivelam si dam la cuptor inca 5 minute.
Topim ciocolata impreuna cu laptele, fie la microunde fie la bain-marie, si glazuram prajitura. 
 
Eu am pus ciocolata topita intr-o punga pe care am taiat-o putinla un capat, si apoi am trasat linii pe toata suprafata prajiturii, atat pe orizontala, cat si pe verticala.
 
Lasam cel putin jumatate de ora, sa se intareasca ciocolata, apoi taiem cuburi, cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge de fiecare data.
Simplu si foarte gustos!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!