Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Prajitura Chinezoaica este una dintre prajiturile de casa ce ne-au marcat
copilaria in perioada comunismului, una din prajiturile nelipsite din caietele
cu retete. Prajitura Chinezoaica
pentru blat:
6 albusuri
150 g zahar pudra
250 g unt
250 g nuca
100 g faina
10 g praf copt
2 linguri cacao
pentru glazura:
6 galbenusuri
100 gr zahar pudra
pentru decor:
30 gr ciocolata
2 linguri lapte
Mod de preparare:
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine cremos.
Mixam albusurile pana devin spuma tare.
Peste crema de unt adaugam nuca macinata, cacao si faina si amestecam cu o
spatula, pana la omogenizare.
Adaugam compozitia obtinuta peste albusuri si incorporam cu miscari circulare,
cu atentie sa nu se lase albusul.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam cu ajutorul
unei spatule. (dimensiuni tava 25/35)
Coacem la 180 grade, in cuptorul preincalzit, pentru circa 10-15 minute.
Blatul nu trebuie sa fie copt de tot, deoarece va mai sta putin in cuptor si
dupa ce punem glazura.
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand incep sa se albeasca si devin
cremoase.
Turnam glazura astfel obtinuta peste blatul fierbinte, nivelam si dam la
cuptor inca 5 minute.
Topim ciocolata impreuna cu laptele, fie la microunde fie la bain-marie, si
glazuram prajitura.
Eu am pus ciocolata topita intr-o punga pe care am taiat-o
putinla un capat, si apoi am trasat linii pe toata suprafata prajiturii, atat
pe orizontala, cat si pe verticala.
Lasam cel putin jumatate de ora, sa se intareasca ciocolata, apoi taiem
cuburi, cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge de fiecare data.
Simplu si foarte gustos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.