Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Sa nu uitam ca la petrecerea de
Revelion vor participa si copiii si sa le bucuram sufletul cu ceva
frumos, niste omuleti de zapada ce cu siguranta vor fi si pe placul
celor mai mofturosi copii!Oameni de zapada din oua umplute
4 oua de gaina
4 oua de prepelita
200 gr crema de branza cu smantana
25 gr unt
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
sare, piper
piper boabe
1 fir ceapa verde
4 fire chives
1 morcov fiert
Mod de preparare:
Fierbem ouale si le curatam de
coaja. Ouale de prepelita le pastram intregi, cele de gaina le taim un
capacel la baza si scoatem cu atentie galbenusul.
Pregatim apoi umplutura. Punem
crema de branza intr-un vas. Adaugam ardeii
tocati marunt. Galbenusul il frecam cu untul moale pana devine pasta Amestecam crema de branza cu galbenusurile si ardeii pana la omogenizare. Asezonam cu sare si piper. Umplem ouale cu compozitia rezultata si le asezam pe un fund. Infigem cate o scobitoare in ouale de prepelita. Fixam capul omului de zapada,
adica ouale de prepelita, cu ajutorul scobitorii. Legam la gat cate o
fir de chives pe post de fular. Morcovul fiert il taiem felii si
facem o palarie suprapunand o felie mica peste una mare. Le prindem de
scobitori. Din boabele de piper vom face ochii si nasturii. Nasul il facem
dintr-o aschie de morcov, iar gura din ardei gras rosu. Ceapa verde o
franjuram la un capat cu un foarfec imitand astfel o matura si o prindem
cu scobitori. Mutam cu atentie oamenii de zapada pe un platou pe care il vom decora cu crengute de brad.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.