Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi este o mancare un pic mai deosebita. Reteta aceasta seamana un pic cu cea de friptura de pui cu cartofi aurii. De asemenea, acest sos de usturoi cu mirodenii si miere de albine merge foarte bine si la carnea de vita. Va invit sa incercati. Nu o sa va para rau.

Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi

Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi

Ingrediente:


4 pulpe de rata

1 kg cartofi

50 g unt

300 ml bere

10 catei de usturoi

cimbru verde

rozmarin verde

o lamaie

sare

piper negru macinat

Sosul

10 catei de usturoi

o lingurita cu miere de albine

ulei

cimbru verde

rozmarin verde

Mod de preparare:


Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii un pic mai grosute. Ii punem intr-un castron, adaugam sare, piper, cimbru si rozmarin verde tocat. Puteti adauga si un pic de ulei de masline pentru a intensifica aromele. Adaugam aici si cateii de ustuoi intregi. Amestecam tot continutul dupa care vom pune cartofii intr-o tava unsa cu unt.


Spalam carnea si o crestam de cateva ori. O condimentam si pe aceasta cu sare, cimbru si rozmarin dupa care o punem in tava, cu partea crestata peste cartofi. La final adaugam berea si zeama stoarsa de la o lamaie. Acoperim tava cu un capac sau cu folie de aluminu si o lasam la cuptor, la foc potrivit spre mic. Din jumatate in jumatate de ora, verificam friptura iar, cu o lingura, luam din zeama formata in tava si udam carnea pentru a nu se usca. In total, carnea va sta la cuptor aproximativ 3 ore. La final, scoatem folia de aluminiu (sau capacul) si mai lasam tava in cuptor pana ce se cartofii si carnea incep sa se rumeneasca. Atentie, sa nu lasati prea mult friptura fara capac (sau folie de aluminiu) pentru ca se va usca.


Sosul

Curatam usturoiul, il spalam si-l zdrobim bine intr-un castron. Incepem sa amestecam foarte bine cu o lingura de lemn. Adaugam treptat ulei pana obtinem o pasta de consistenta unei maioneze. Punem sare dupa gust si continuam sa amestecam. Adaugam lingurita de miere, rozmarinul si cimbrul toacate marunt. Pentru a iesi un pic mai lichid puteti adauga un strop de apa plata sau minerala.


Aceasta friptura merge foarte bine cu muraturi. Recomandam gogosarii in otet sau castravetii murati.
Va dorim pofta buna !

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!