O reteta care iti lasa gura apa, costitele de porc afumate in sos de mere sunt capabile sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi.
Costite afumate de porc in sos de mere |
- 50 g de sare;
- 50 g de zahar alb;
- 2 linguri de zahar brun;
- 2 linguri de piper negru;
- 2 linguri de piper alb;
- 2 linguri pudra de ceapa;
- 1 lingura pudra de usturoi;
- 1 lingura pudra de chili pentru gatit;
- 1 lingura ardei iute, tocat marunt;
- 1 lingura de chimen;
- 1 kg coaste de porc;
- 250 g de sus de mere;
- 50 g zahar brun;
- 50 ml sos de barbeque.
Mod de preparare:
Combina si amesteca ingredientele pudra (sarea, zaharul, piperul etc)
pana ce obtii o singura mixtura. Condimenteaza apoi costitele de
porcusor afumate si ambaleaza-le in folie de plastic. Inainte sa le
gatesti, lasa-le la frigider timp de 30 de minute.
Apoi, amesteca sucul de mere cu 2 lingurite de zahar brun si cu sosul
de barbeque. Cu acest amestec, unge costitele afumate in timp ce se afla
la cuptor in putina apa. Continua sa le ungi din 30 in 30 de minute,
pana ce carnea nu mai are culoarea rozalie.
Costitele de porc afumate pot fi servite cu o salata de legume sau o garnitura de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.