Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
La fel ca si pasta de jumari,
e buna, dar in cantitati mici. Bucatica pe care am fiert-o e
suficienta, ne stinge pofta pana la anul. Ideal este ca slaninuta sa
aiba si putin carne si sa o fierbeti in moare de pe varza murata.Slaninuta fiarta cu usturoi si boia
Ingrediente :
1 bucata slanina proaspata (de 10 x 10 cm)
moare de pe varza (optional)
6 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1 lingura ulei
sare
piper
Mod de reparare:
- Se pune slaninuta la fiert cu multa apa si sare din belsug (sau in moare de pe varza si atunci nu mai adaugati sare). E fiarta cand furculita intra usor in ea. Bucata mea de slaninuta avea si carne asa ca a fiert mai incet, cam 1 ora.
- Se scoate slaninuta fiarta intr-o strecuratoare si se lasa pana se zvanta bine.
- Intre timp facem mujdeiul. Frecam cateii de usturoi striviti cu putina sare pana devin ca o pasta. Se adauga incet uleiul pana devine cremos. Condimentam cu mult piper si boia si omogenizam bine.
- Ungem slaninuta deasupra cu un strat generos de mujdei. Se pune in frigider peste noapte. Se taie feliute subtiri si se serveste cu paine moale, proaspata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.