Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Muschiul de vitel cu sos de piper verde este o reteta clasica
frantuzeasca, o adevarata perla a acestei rafinate gastronomii. Astazi vom prepara o cina frantuzeasca, asa ca va invit in paradisul aromelor.Muschi de vitel cu sos de piper verde
-o bucata mare si groasa de muschi de vitel (circa 500gr)
-o ceasca de smantana lichida
-o lingurita mustar
-2 linguri boabe de piper verde
-o lingura de unt
-o lingura de ulei
-50 ml coniac
-sare
-piper
Mod de preparare:
Incingeti uleiul si topiti in el untul. Adaugati carnea in tigaie, mentinand flacara mare.
Puneti un capac si lasati un minut la foc mare si inca 3-4 minute la foc mediu.
Intoarceti carnea si lasati inca 4-5 minute si pe cealalta parte, pana se rumeneste bine.
Ca sa fiti siguri ca ati obtinut o coacere medie, se face un test simplu: se preseaza carnea cu degetul si trebuie sa fie moale-elastica.
Se scoate friptura pe o folie de aluminiu si se impacheteaza bine.
In sosul ramas in tigaie, se toarna smantana si se reduce focul la minim.
Amestecati bine si apoi adaugati coniacul. Atentie sa nu fie foarte fierbinte tigaia pentru ca alcoolul poate lua foc. Daca vreti, puteti sa flambati tigaia, dar aveti grija sa nu aveti hota aprinsa sau sa nu existe ceva care poate lua foc in jur.
Dupa ce se evapora alcoolul, adaugati mustarul.
Apoi adaugati boabele de piper verde, amestecati pana se incorporeaza bine si apoi luati tigaia de pe foc. Desfaceti pachetul in care este invelia carnea, scurgeti sosul de la friptura in sosul de piper, amestecati si serviti peste friptura.
Asezati friptura pe o farfurie preincalzita, turnati sosul peste ea.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.