Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
In cazul acestei fripturi marinate, turta dulce adaugata la sos garanteaza ca friptura va fi aromata, insa nu prea acra.
Friptura marinata in stil german |
- 100 g morcovi
- 50 g radacina de patrunjel
- 50 g radacina de telina
- 125 ml otet
- 3 cuisoare intregi
- 5 boabe de piper
- 3 boabe de piment
- nucsoara macinata
- 1 fir de cimbru
- 1 foaie de dafin mica
- 1200 g carne de vita
- sare si piper
- costita afumata, taiata cubulete
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa, taiata felii
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri faina
- 125 ml vin alb
- 30 g stafide
- 30 g migdale tocate
- 100 g turta dulce
Mod de preparare:
- Pasul 1
Se curata morcovii, patrunjelul si telina, se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o oala legumele, otetul, 500 ml apa, cuisoarele, piperul, pimentul, 1 praf de nucsoara precum si cimbrul si dafinul. Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Se toarna zeama peste carne si se lasa sa se patrunda 2-3 zile intr-un loc racoros.
- Pasul 2
Se scoate carnea din marinata; se lasa sa se scurga. Se freaca de jur imprejur cu sare si piper. Se topeste costita intr-o cratita. Se adauga uleiul. Se prajesc carnea si ceapa in aceasta grasime. Se stinge cu vin.
- Pasul 3
Se adauga marinata de carne. Se pune capac si se lasa circa 1 ora la foc mic. Se scoate carnea si se mentine calda. Se strecoara zeama ramasa, apoi se da in fiert cu stafidele si cu migdalele. Se faramiteaza turta dulce, se adauga la sos si se amesteca.
- Pasul 4
Pentru servire se taie carnea felii si se serveste cu sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.