Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Dacă vrei să gătești ceva delicios într-un timp foarte scurt, fă un quiche. E extrem de versatil, rapid, ușor de făcut de către absolut oricine, sățios, cu ingrediente care se regăsesc în orice gospodărie. O masă completă și pe gustul întregii familii, perfectă pentru orice moment al zilei. Acest quiche cu ciuperci este perfect pentru vegetarieni sau pentru cei care vor să renunțe la carne, fie și pentru o zi.
Quiche cu ciuperci |
- 1 foaie plăcintă
- 350 g ciuperci
- 1 ceapă medie tocată
- 1 lingură unt
- sare și piper după gust
- 125 ml smântână de gătit
- 2 ouă
- 1 lingură cimbru proaspăt tocat
- 150 g brânză Emmentaler
Mod De Preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
Într-un vas mare, combină ciupercile feliate cu ceapa tocată, untul topit, sare, piper. Pune-le într-o tavă într-un singur strat și dă-le la cuptor pentru 15 minute să se perpelească. Scoate din cuptor și lasă la răcit un pic.
Fă o foaie de plăcintă din numai 4 ingrediente după rețeta simplă de aici.
Ingrediente250 g făină1/2 linguriță de sare100 ml ulei vegetal2 linguri de apă
Mod De Preparare
Din numai 4 ingrediente de bază poți obține cea mai simplă și rapidă foaie de plăcintă. Este o rețetă de bază pe care o poți folosi atât la plăcinte dulci cât și la plăcinte sărate. Fragedă și delicioasă, gata în numai 10 minute, nu ai cum să dai greș dacă urmezi ce 4 pași simpli de mai jos.
Într-un bol mediu amestecă făina cu sarea.Adaugă uleiul și apa, amestecă bine până se omogenizează.Formează o bilă de aluat și pune-o într-o tavă de plăcintă unsă în prealabil cu ulei.Întinde cu mâinile (folosind mai ales buricele degetelor) aluatul pe toată suprafața tăvii – inclusiv marginile, asigurându-te că acoperi bine fiecare porțiune.
Dacă umplutura (fie ea dulce sau sărată) nu trebuie preparată termic la cuptor, dă doar foaia de plăcintă la copt, pentru 10-15 minute.
ntinde-o într-o tavă corespunzătoare, înțeap-o pe alocuri cu furculița și dă-o la cuptor 10-15 minute să se coacă un pic. Micșorează un pic focul.
Separat, bate ouăle cu smântâna, cimbru, sare și piper. Într-un vas mare, combină ciupercile cu ceapa și brânza rasă și pune acest amestec în foaia de plăcintă din tavă. Toarnă deasupra și oul bătut.
Dă la cuptor 45-55 minute sau până când vezi că s-a pătruns și rumenit frumos deasupra.
Servește caldă sau la temperatura camerei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.