Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pentru aceasta retetea de porc la cuptor cauta o bucata de carne proaspata cu soric fin; cea mai buna este cea de purcel de lapte, sau o bucata de spata sau pulpa.
Porc la cuptor crocant, rulat cu usturoi si rozmarin |
- 2 linguriRozmarin tocat fin
- 4 cateiUsturoi tocat marunt
- 2 linguriSeminte de fenicul
- 3 linguriUlei de masline
- 2.5 kgCarne de porc pulpa sau spata cu soric
Mod de preparare:
- Pregatirea carnii
- Pregateste cuptorul la 210 de grade celsius
- Pune rozmarinul si usturoiul intr-un mojar impreuna cu semintele de fenicul, uleiul de masline si un vafr de cutit de sare. Piseaza bine pana cand obtii o pasta dura
- Intinde carnea de porc cu soricul in jos si unge-o bine cu pasta de mirodenii
- Ruleaza carnea cu mirodeniile la interior si leag-o cu sfoara din 2 in 2 cm
- Unge cu ulei o tava de copt si asaza carnea de porc aromata si legata; presara un praf de sare uniform pe suprafata soricului
Coacerea carnii de porc- Introdu carnea de porc in cuptorul preincalzit la 210 de grade si lasa sa se rumeneasca pentru 20 de minute sau pana se rumeneste frumos
- Redu temperatura cuptorului la 180 de grade celsius si coace inca 2 ore (sau 45 de minute per kilogram in cazul in care faci alta cantitate)
- Scoate carnea de porc din cuptor si acopera bine cu folie de aluminiu; asteapta cel putin 15 minute inainte de a servi.
- Pentru servire taie legaturile de sfoara si elimina-le cu grija apoi taie carnea de porc in felii
Notitele:
Carnea de porc la cuptor se pastreaza foarte bine in frigider si este foarte buna reincalzita, ceea ce o face o alegere excelenta pentru picnic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.