Reteta veche,“Zama
de paparada” (Ciorba de omleta) a fost primita din satele din Ardeal si a fost preparata de Mesteru'.
Zama de paparada (Ciorba de omleta) |
3-4 bucati de slanina
6-7-8 oua
otet dupa gust
bulion
apa
faina
lapte
sare
Mod de preparare:
Se prajeste slanina si deasupra se pun 6-7-8 oua batute; din ele se face paparada (omleta), care trebuie taiata in bucati, cu furculita.
Intr-o oala cu apa clocotita se pune otet sau/si bulion.
Intre timp se pregateste o ”derejeala” (un sos) cu doua linguri de faina, lapte si apa care se adauga in apa clocotita.
Apoi se adauga ”paparada” taiata bucati si se lasa putin la fiert (pana da in clocot).
Nota:
- Cu cat pui mai multe oua, cu atat este mai bun gustul ”zamei de paparada”.
- ”Derejeala” se poate adauga in apa clocotita, inainte de a adauga paparada sau la final, direct in ”zama”
- Se mai pune si "crutoane" (optional) din paine uscata..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.