Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O garnitură irlandeză extrem de populară. Și pe drept cuvânt! Au reușit, din ingrediente banale și puține, să facă un deliciu culinar! Colcannon e o versiune îmbunătățită a clasicului nostru piure de cartofi și are nenumărate variante de combinații. Singurele ingrediente care se regăsesc în toate variantele sunt cartofii și varza.
Colcannon – piure irlandez cu varză și ceapă verde |
- 6-7 cartofii medii
- 300 g varză tocată
- lapte (cât cere piureul)
- 2-3 linguri de unt
- 6 cepe verzi
- sare și piper după gust
Extra
- bacon
- 3 căței de usturoi
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii ca de obicei, pentru piure. Între timp, toacă varza mărunt și ceapa verde rondele.
- Pisează cartofii, cu sare, piper și lapte. Între timp, fierbe varza în apă clocotită timp de 3-5 minute. Scurge-o bine de tot.
- Adaugă varza și ceapa verde tocată rondele peste piure. Amestecă bine.
- Opțional, ca să îi dai un plus de savoare, poți să adaugi usturoi pisat și bucățele de bacon afumat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.