Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mancare olteneasca de vinete

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cand e sezonul legumelor si ai nevoie de ceva simplu de gatit, merita sa incerci mancarea de vinete.

Mancare olteneasca de vinete

Mancare olteneasca de vinete

Ingrediente:

  • 6 vinete;
  • 500 g de carne de vita;
  • 1 pachet unt sau 1 ceasca de ulei;
  • 1 ceasca de sos romanesc (vezi reteta )
  • 500 g de rosii;
  • 1 legatura de marar;
  • sare, dupa gust.

    Mod de Preparare:

    • se spala carnea, se scurge bine, dupa care se taie bucati si se pune la prajit in 100 g unt topit sau ulei; dupa ce s-a rumenit, carnea se stinge cu apa cat s-o acopere;
    • se taie vinetele bucati, se sareaza si se lasa sa se scurga, timp de 15 minute; dupa ce s-au scurs, se pun la prajit in 100 de g de unt topit sau ulei, pana se rumenesc;
    • se pregateste o ceasca de sos romanesc si se toarna peste carne;
    • se taie rosiile felii si se toaca marunt usturoiul si se adauga peste carne impreuna cu vinetele prajite si se lasa inca putin sa fiarba;
    • se toaca mararul, se sareaza si se pune amestecul la cuptor pana scade.
    • Pofta buna!

      Sos romanesc
      Sos romanesc

      Sos romanesc

      O reteta de sos, usor de preparat si foarte sanatoasa este reteta de sos romanesc.

      Ingrediente

      25 g de faina

      O lingurita de ceapa rasa fin

      3 linguri de ulei de masline

      Un sfert de litru de suc de rosii la care se va adauga un sfert de litru de apa

      Patrunjel

      Telina

      Marar

      Sare

       
      Mod de preparare:

      Sosul romanesc este deosebit de usor de pregatit. Prepararea lui nu va dura mai mult de zece minute. Iata care sunt pasii:

      Prajeste faina la foc mic, amestecand constant.

      Faina trebuie sa se rumeneasca si sa capete culoarea maro.

      Ia tigaia de pe foc si adauga uleiul si ceapa.

      Amesteca un minut.

      Stinge amestecul cu sucul de rosii.

      Pune tigaia din nou pe foc si amesteca constant pentru a evita sa se formeze cocoloase.

      Gata!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!