Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cand e sezonul legumelor si ai nevoie de ceva simplu de gatit, merita sa incerci mancarea de vinete.
Mancare olteneasca de vinete |
- 6 vinete;
- 500 g de carne de vita;
- 1 pachet unt sau 1 ceasca de ulei;
- 1 ceasca de sos romanesc (vezi reteta )
- 500 g de rosii;
- 1 legatura de marar;
- sare, dupa gust.
Mod de Preparare:
- se spala carnea, se scurge bine, dupa care se taie bucati si se pune la prajit in 100 g unt topit sau ulei; dupa ce s-a rumenit, carnea se stinge cu apa cat s-o acopere;
- se taie vinetele bucati, se sareaza si se lasa sa se scurga, timp de 15 minute; dupa ce s-au scurs, se pun la prajit in 100 de g de unt topit sau ulei, pana se rumenesc;
- se pregateste o ceasca de sos romanesc si se toarna peste carne;
- se taie rosiile felii si se toaca marunt usturoiul si se adauga peste carne impreuna cu vinetele prajite si se lasa inca putin sa fiarba;
- se toaca mararul, se sareaza si se pune amestecul la cuptor pana scade.
- Pofta buna!
Sos romanesc
O reteta de sos, usor de preparat si foarte sanatoasa este reteta de sos romanesc.Sos romanesc
Ingrediente
25 g de faina
O lingurita de ceapa rasa fin
3 linguri de ulei de masline
Un sfert de litru de suc de rosii la care se va adauga un sfert de litru de apa
Patrunjel
Telina
Marar
Sare
Mod de preparare:Sosul romanesc este deosebit de usor de pregatit. Prepararea lui nu va dura mai mult de zece minute. Iata care sunt pasii:
Prajeste faina la foc mic, amestecand constant.
Faina trebuie sa se rumeneasca si sa capete culoarea maro.
Ia tigaia de pe foc si adauga uleiul si ceapa.
Amesteca un minut.
Stinge amestecul cu sucul de rosii.
Pune tigaia din nou pe foc si amesteca constant pentru a evita sa se formeze cocoloase.
Gata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.