Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cum avem noi salata de vinete, așa au spaniolii acest sos romesco. 45 de milioane de spanioli nu se pot înșela, zic, atunci când l-au declarat pe romesco sosul lor național, originar din zona Cataluniei. Foarte ușor de făcut, versatil, incredibil de gustos și cu o culoare mai mult decât apetisantă, dacă îl faci o dată, te vei îndrăgosti iremediabil de el.
Romesco – sos spaniol de ardei |
- 2 ardei grași roșii, mari
- 2 linguri pastă de roșii
- 5 căței de usturoi
- 2 felii de pâine
- 50 g migdale prăjite
- 60 g alune prăjite
- 3 linguri ulei de măsline extra virgin
- 1 lingură oțet
- 1 linguriță boia picantă
- sare și piper după gust
- 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
- Coace ardeii într-o tigaie, ca de obicei (dacă îi ai deja copți, și mai bine, scapi de o etapă!). Cojește-i, scoate-le semințele și pune-i în blender.
- Coace ușor migdalele, alunele și usturoiul în cuptor, cu un praf de sare deasupra, 5 minute.
- Pune toate ingredientele în blender și pasează până obții o pastă omogenă, fără cocoloașe.
Cum îl poți servi?
Pe pâine prăjită, în burgeri, sandwich-uri.
Ca sos pentru chipsuri, cartofi prăjiți etc.
Ca marinată pentru carne și pește.
Adăugat în supe, tocănițe etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.