Nu va faceti griji, reteta de Carnati cu sos de ceapa si vin poate fi servita si celor mici. Sta suficient de mult la cuptor pentru ca tot alcoolul din vin sa se evapore si ramane doar aroma de vin.
Carnati cu sos de ceapa si vin |
- 8 fire carnati grosi (1 kg)
- 5 cepe albe mari
- ½ sos de rosii
- 4 catei de usturoi
- 20 ml ulei floarea soarelui
- sare de mare
- piper proaspat macinat
- 300 ml supa de vita
- 250 ml vin rosu
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa pe care am taiat-o pestisor. Cand ceapa este calita si are o culoare frumoasa, adaugam sosul de rosii si vinul rosu. Lasam totul sa fiarba, pana cand alcoolul se evapora din vin, aproximativ 5-7 minute la foc mediu spre mare.
Adaugam supa de vita si mai lasam sa fiarba aproximativ 8-10 min. Prajim carnatii pe toate partiile intr-o tigaie, cu foarte putin ulei. Ungem tigaia ca pentru clatite, cat sa nu se lipeasca. Prajim carnatii pana cand sunt frumosi rumeniti. Intr-o tava incapatoare punem sosul de ceapa cu vin si deasupra asezam carnatii. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul incins la 200 grade, timp de 20 min. Dupa primele 20 de minute de stat la cuptor, inlaturam folia de pe tava si crestem temperatura cuptorului la 220 grade. Lasam tava in cuptor alte 20-30 minute sau pana carnati sunt frumosi rumeniti si sosul a inceput sa se ingroase si devine mai consistent.
Piureul de cartofi il pregatim in modul clasic. Sau, asa cum va spuneam, adaugand putin pastarnac sau, de ce nu, 2-3 catei de usturoi.
Este o reteta delicioasa, foarte consistenta, perfecta ca fel principal pentru mesele in familie. Reteta de Carnati cu sos de ceapa si vin merge perfect si alaturi de o mamaliguta!
Sa va fie de cel mai bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.