Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Mesteru', va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.
Pulpe de rata brezate cu pastarnac |
2 pulpe de rata
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei de masline
1/4 lingurita ienibahar pudra
4-5 salote taiate in jumatate pe lung
3-4 pastarnaci mari taiati felii rotunde de aprox 1,5 cm
1 lingurita cimbrisor tocat
1 lingura usturoi tocat
1 foaie de dafin
1/2 cana vin alb
1-2 cani supa de pui
Mod de preparare:
- Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Picioarele de rata se sterg si se freaca cu sare, piper si ienibahar.
- Se incing 2 linguri de ulei in tigaie si se prajesc pulpele de rata pe ambele parti, pana cand se rumenesc si se topeste din grasimea de pe pulpe. Nu aveti nevoie de mult ulei in tigaie initial, decat atat cat sa fie tigaia unsa.
- Se scot pulpele si se dau deoparte. Se amesteca pastarnacul cu salotele, cimbrisorul, usturoiul si foaia de dafin. Se dau cu sare si piper si se toarna deasupra uleiul si grasimea din tigaie. Se amesteca bine si se pune totul in tigaie, aranjandu-se printre legume si pulpele.
- Se toarna vinul si se pune supa de pui cat sa acopere pulpele mai mult de jumatate, numai pielea sa ramana afara.
- Se baga in cuptorul incins pentru 1 ora - 1 1/2 ore, pana cand lichidul scade. In cazul in care mai ramane lichid, se poate folosi ca sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.