Pulpa de rata confiata cu pasat |
- 4 Pentru marinare: pulpe de rata (aprox. 350g/ buc.)
- 10 g de unt
- 200 g de malai
- 500 ml de lapte
- 500 Pentru „pasat" (mamaliga cu lapte): ml de apa
- 10 g de cimbru
- 50 g de usturoi zdrobit
- 500 g de zahar
- 500 g de sare
- 1 Pentru confiere: kg de untura de rata
Pasul 1: Amesteca sarea, zaharul, cimbrul si
usturoiul. Intr‑o tava pune 1/4 din compozitie ca pat pentru pulpe si
restul peste ele. Lasa la marinat 12 ore. Apoi scoate pulpele, spala-le
sub jet de apa si lasa-le la scurs.
Pasul 2: Pune untura la incalzit doar cat sa se topeasca. Adauga
pulpele de rata si lasa-le la „confiat” la limita punctului de fierbere
(aprox. 95°C), timp de 5-6 ore.
Pasul 3: Pune la fiert laptele cu apa. Cand incep sa fiarba,
adauga treptat malaiul si un praf de sare, amestecand continuu. Dupa ce
s-a omogenizat compozitia, toarn-o intr-o forma de chec unsa cu unt si
acopera cu hartie de copt. Da-o la cuptor la 130°C pentru 3 ore.
Pasul 4: Verificam daca rata este facuta scuturand usor osul pulpelor. Cand acesta are tendinta de a se desprinde, sunt gata.
Pasul 5: Asaza „pasatul” pe o farfurie si pulpa de rata peste acesta. Serveste cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.