Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pulpe de rață cu cartofi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Nu știu cînd și unde am văzut plupe de rață preparate, dar mi-au rămas întipărite. Când am fost la megazin, am achiziționat două pulpe și le-am preparat după gustul meu.

Pulpe de rață cu cartofi

Pulpe de rață cu cartofi

INGREDIENTE:
  • două pulpe de rață
  • 4 cartofi
  • 4 căței de usturoi marinadă  
  • 200 ml. vin roșu
  • o linguriță condiment, vegeta 
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • o crenguță cimbru

MOD DE PREPARARE:

Întâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață.

Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat.

Între timp curăță cartofii.

Ia o tigaie antiaderentă și pune-o la încins.

Scoate pulpele din marinadă,crestează-le cu un cuțit foarte bine ascuțit.

Pune pulpele în tigaie cu pielea în jos.

Lasă la prăjit circa 5-7 minute pe fiecare parte.

Ia un vas ceramic.

Cartofii tăiați pe lungime în felii mai groase se pun în josul vasului.

Printre cartofi pune usturoiul curățat și tăiat în două pe lungime.

Deasupra cartofilor pune pulpele de rață

În grăsimea lăsată de pulpe în tigaie am pus 1/3 din marindă și 100 ml. apă.

Lasă să fiarbă 2-3 minute, apoi toarnă peste compoziția peste pulpele de rață si cartofi.

Pune deasupra o crenguță de cimbru, acoperă vasul cu staniol alimentar și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 40 minute.

După 40 minute ,scoate tava din cuptor,dă la o parte staniolul si mai lasă la copt 20 minute.

Se servește cald cu salata preferată.

Poftă bună!

Atenție! 

Staniolul nu trebuie să atingă carnea.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!