Nu știu cînd și unde am văzut plupe de rață preparate, dar mi-au rămas întipărite. Când am fost la megazin, am achiziționat două pulpe și le-am preparat după gustul meu.
Pulpe de rață cu cartofi |
- două pulpe de rață
- 4 cartofi
- 4 căței de usturoi marinadă
- 200 ml. vin roșu
- o linguriță condiment, vegeta
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
- o crenguță cimbru
MOD DE PREPARARE:
Întâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață.
Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat.
Între timp curăță cartofii.
Ia o tigaie antiaderentă și pune-o la încins.
Scoate pulpele din marinadă,crestează-le cu un cuțit foarte bine ascuțit.
Pune pulpele în tigaie cu pielea în jos.
Lasă la prăjit circa 5-7 minute pe fiecare parte.
Ia un vas ceramic.
Cartofii tăiați pe lungime în felii mai groase se pun în josul vasului.
Printre cartofi pune usturoiul curățat și tăiat în două pe lungime.
Deasupra cartofilor pune pulpele de rață
În grăsimea lăsată de pulpe în tigaie am pus 1/3 din marindă și 100 ml. apă.
Lasă să fiarbă 2-3 minute, apoi toarnă peste compoziția peste pulpele de rață si cartofi.
Pune deasupra o crenguță de cimbru, acoperă vasul cu staniol alimentar și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 40 minute.
După 40 minute ,scoate tava din cuptor,dă la o parte staniolul si mai lasă la copt 20 minute.
Se servește cald cu salata preferată.
Poftă bună!
Atenție!
Staniolul nu trebuie să atingă carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.