Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Am
aceasta reteta de la Mama, dar care nu mai este
printre noi, din pacate. Este o reteta usor de facut si cred ca tipic romaneasca.Perisoare cu sos romanesc
- 500 g carne tocata
- 2-3 cepe potrivite
- 50 g orez
- 2 oua
- 1 lingura pasta de tomate pentru perisoare
- 4 linguri pasta de tomate dizolvate in 100 ml apa pentru sos
- 3-4 linguri faina pentru sos
- 50 ml ulei
- Sare si piper dupa gust
- ½ lingurita cimbru uscat pentru sos
- ½ lingurita boia dulce sau iute, dupa preferinte, pentru perisoare
- 2-3 catei de usturoi taiati marunt
- 3-4 legaturi marar verde
- 4-5 boabe de piper pentru sos
- 2 foi de dafin pentru sos
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca intr-un vas carnea tocata cu 1 ceapa taiata marunt peste care se adauga 1 lingura pasta de tomate, ½ lingurita boia, sare si piper, ouale si orezul spalat. Se portioneaza perisoarele, se tavalesc prin marar tocat marunt si se prajesc in 2-3 linguri de ulei. Se scot perisoarele prajite pe un platou si se trece la prepararea sosului.
Sosul se prepara astfel: se taie marunt 1-2 cepe si se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga si usturoiul taiat marunt. Se desface faina in 150-200 ml apa si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca continuu pentru a nu se lipi compozitia de cratita. Se lasa sosul sa se lege pe foc, sa fie de consistenta unei smantani si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Apoi se adauga pasta de tomate, boabele de piper si frunza de dafin. Se lasa sa mai dea cateva clocote si se adauga perisoarele prajite. Se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic 15-20 de minute. La sfarsit se adauga cimbrul si mararul verde proaspat tocat.
Se serveste cu smantana si castraveti in otet sau cu orice fel de salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.