Această tocană a apărut dintr-un amestec de ingrediente pe care eu le ador, în special ciupercile și fasolea verde, iar mâncarea fără carne este incompletă, am folosit o bucată de mușchi de porc.
MÂNCARE DE CIUPERCI CU CARNE DE PORC ȘI FASOLE VERDE |
- 1 kg mușchi de porc
- 500 g ciuperci champignon
- 400 g fasole verde (congelată)
- 1 ardei kapia
- un vârf cuțit piper
- 1/2 linguriță fulgi de chili
- 1/2 linguriță oregano
Mod de preparare:
Pentru a pregăti carnea mai întâi am tăiat-o cuburi, în timp ce am pus un vas pe
sursa de foc și l-am lăsat să se încălzească.
Am lăsat carnea timp de 30 de minute la foc moderat.
După cele 30 de minute am adăugat ciupercile bine spălate și ardeiul kapia feliat. Am acoperit vasul din nou și am lăsat pentru încă 10 minute.
Am
adăugat fasolea verde la final, am păstrat mâncarea pe foc pentru încă 5
minute.
*Timpul de gătire diferă în funcție de intensitatea temperaturii și de vasul pe care îl folosiți, carnea se menține pe foc până când se frăgezește.
La final am stropit cu puțin ulei de măsline și un praf de piper, sare după gust, câțiva fulgi de chili și oregano.
Nota:
Carnea fragedă, gustoasă, gătită atât cât trebuie, împreună cu ciupercile care au dat mult gust preparatului și fasolea verde al dente, au fost o combinație delicioasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.