Supa, este un fel de mânccare, este deosebit de gustoasa si usoaraare simplă, dar gustoasă și sănătoasă pentru prânz. Este hrănitoare și în același timp ușor, așa că se va potrivi chiar și celor care își urmăresc greutatea.
Supe |
Supă de cartofi |
500 de grame de carne de pui;
sare de masă;
trei cartofi;
30 ml de ulei de floarea-soarelui;
ceapa;
piper negru;
morcov;
o grămadă de verde proaspete;
fidea - 100 g;
două frunze de dafin.
Mod de preparare:
1. Clătiți carnea de pui, tăiați în bucăți și plasați-o într-o tigaie de dimensiuni medii. Umpleți puiul cu apă și puneți-l pe aragaz. Odată ce carnea încep să fiarbă, îndepărtați cu grijă spuma. Micsorati focul și fierbeți timp de patruzeci de minute.
2. Curatati cartofii, spălați-le și tăiați-le în bucăți mici.
3. Se condimentează bulionul cu piper negru și se pune o frunză de dafin.
4. Curatati legumele. Ceapa ceapa fin. Morcovi rase. Gatiti în ulei, legumele până la maro auriu.
5. Scoateți carnea, răciți-o, separați-o de os și rupți-o în bucăți mici. Puneti bucatile de pui înapoi în tigaie.
6. Puneți legumele și cartofii în bulion. Continuați să gătiți până când cartofii sunt gata.
7. Se adaugă fidea, se amestecă și se îndepărtează apoi două minute după căldură. O grămadă de verdeață, se clătește și se sfărâmă. Adăugați în bulion. Răspândiți fierbinte pe farfuria.
Supa cu tăiței de casăSupa cu tăiței de casa
Ingrediente:
Supa cu tăiței de casa
aluat
trei ouă mari;
sare de masă;
350 g făină de grâu.
bulion
1,2 kg de pui;
frunze de dafin;
ceapa;
piper negru;
morcov.
Mod de preparare:
1. Din ouă și făină frământați un aluat foarte rece. Am pus-o într-o pungă de plastic și am lasati-o timp de o oră.
2. Împărțiți aluatul în șase părți și rotiți fiecare într-un strat foarte subțire. Uscați-le timp de o jumătate de oră. Făină și se rostogolește într-o rolă. Tăiați în fisii subțiri. Dezasamblam și lăsăm pe masă ca să se usuce ușor.
3. Spălați puiul, tăiați în porții și pliați în tava. Am pus un foc moderat, umplut cu apă rece. De îndată ce conținutul începe să fiarbă, îndepărtați spuma cu o lingură.
4. Puneti morcovii și ceapa și puneți-i în supa. De asemenea, puneti frunze de dafin. Răsuceam focul și găteam, nepermițând fierbere intensă, pentru câteva ore.
5. Scoateți legumele și puiul din supa. Răciți carnea, separați-o de os și dezasamblați-o în bucăți mici. Strângeți carnea, puneti în tigaie, puneți carnea și trageți un foc lent.
6. De îndată ce conținutul începe să fiarbă, puneți tăiței de casă și gătiți timp de aproximativ cinci minute. Îndepărtați-le de pe aragaz, așezați-le pe farfurie și serviți, introducând fiecare vârf de patrunjel proaspăt, tocate fin.
Supa de ciuperciSupa de ciuperci
Ingrediente:
Supa de ciuperci
300 g piept de pui;
pantrunjel;
50 de grame de fidea;
sare;
200 g de ciuperci;
condimente;
trei cartofi;
ulei;
Mod de preparare:
1. Spălați pieptul de pui, puneți-l într-o cratiță și turnați peste el apă rece. Puneți pe foc mediu, aduceți la fierbere și colectați cu grijă spuma. Reduceți căldura, sare și gătiți timp de 20 de minute. Scoatem carne, sortim pe fibre și din nou ne întoarcem supa.
2. Se curata morcovii si ceapa cat mai mica posibil. Prăjește legumele în ulei până la maro auriu, amestecând constant.
3. Ciupercile ștergeți cu un burete umed și tăiați în fisii subțiri. Adăugați ciupercile si legumele prăjite, amestecați și fierbeți timp de aproximativ zece minute.
4. Când conținutul începe să fiarbă, adăugați fidea, sare, condimente și gătiți timp de zece minute, amestecând ocazional. Scoateți din căldură, acoperă-l cu un capac și lăsați să stea pentru un sfert de oră.
Supă de brânzăSupă de brânză
Supă de brânză
400 g carne de pui;
ulei;
150 de grame de fidea;
sare;
două brânzeturi topite;
2,5 litri de apă;
piper
ardei gras;
o felie de pâine albă;
Mod de preparare:
1. Puneti carnea de pui spalata intr-o cratita, acoperiti-o cu apa si puneti-o pe foc mediu. Îndepărtați cu atenție spuma cu un scumper atunci când conținutul începe să fiarbă. Gatiti la foc mic pentru aproximativ patruzeci de minute.
2. Curățați și tăiați ceapă. Se prăjește în ulei până când este transparent.
3. Eliberați ardeiul și îndepărtați semințele. Tăiați legumele în cuburi mici.
4. Scoateți carnea de pui și răciți-o. Așezați ardeii, ceapa prăjită și brânza topită într-o cratiță. Se amestecă până când brânza se topește.
5. Separați carnea de pui din oase, dezasamblați-o în bucăți mici și plasați-o în supa.
6. Se adaugă tăiței, se amestecă și se fierbe încă trei minute.
7. Puneți pâinea albă în cuburi și uscați în cuptor. Serviți supa și puneți crutoanele în castron.
Supă de tăiță de orezSupă de tăiță de ore
Ingrediente:
Supă de tăiță de ore
700 g de pui;
100 grame de fidea de orez;
1 g germeni de soia;
1/2 buchet de menta proaspata;
ceapă verde;
ardei iute;
jumătate de varza
Mod de preparare:
1. Împărțiți puiul în porții, împăturiți-l într-o cratiță, puneți-l în apă și gătiți până la fierbere. Îndepărtați cu grijă spuma și puneți jumătate din ardeiul iute. Gatiti pana la prepararea carnii, evitand fierberea intensa. Timp de zece minute, adăugați varza si gesmeni de soia.
2. Scoateți puiul din supa, răciți, îndepărtați pielea și separați pulpa de oase. Puneti carnea înapoi în vas.
3. Se fierbe separat fidea de orez, respectând recomandările de pe ambalaj.
4. Puneți supa de fidea gata preparat in farfurie. Adăugați frunze de menta la fiecare ceapă verde tăiată fin și stoarceți suc de lămâie.
Clatite in supaClatite in supa
Ingrediente:
Clatite in supa
supă de pui;
ulei - 10 ml;
două ouă mari;
sare;
pantrunjel.
Mod de preparare:
1. Ouăle sunt agitate cu o furculiță până când se obține un amestec omogen.
2. Se toarna cu o lingurita pe o tigaie bine incalzita pentru a face o clatita subtire. Se prăjește pe ambele părți până la roșu.
3. Lăsați clătitele de ou răcit să se rostogolească și se toacă fin. Dezasamblam fâșiile cu mâna.
4. Puneți clatita de ou într-o farfurie și turnati supa fierbinte. Piper, sare și adăugați patrunjel tăiate marunt.
Supa de tăițeiSupa de tăiței
Ingrediente:
Supa de tăiței
80 de grame de fidea;
1 piept de pui;
morcov;
ceapa;
200 g de fasole verde;
4 frunze de dafin;
ardei bulgaresti.
Mod de preparare:
1. Puneți pieptul de pui într-o cratiță, acoperiți cu apă, sare, adăugați frunze de dafin și ceapă curățată. Gatiti la foc mic pentru o ora. Nu uitați să îndepărtați spuma în timp.
2. Eliberați ardei bulgari de cotor și semințe. Tăiați ardei in felii. Curatati morcovii și le tăiați în cercuri. Se taie fasolea verde în bucati mici.
3. Scoateți puiul și lăsați-l să se răcească. Tăiați carnea în bucăți mici. Puneti legumele și puiul. Gatiti timp de zece minute.
4. Adăugați fidea și continuați să gătiți pentru
aceeași perioadă de timp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.