Tiramisu cu cafea si mascarpone este delicioasa si aromata. Este o reteta fara coacere si se prepara foarte repede si usor. Puteti incerca si prajitura Piscoturi cu crema de mascarpone, care este la fel de usor de preparat.
Tiramisu cu cafea si mascarpone |
- 4 oua
- 250 g mascarpone
- 3 linguri zahar pudra
- 24 piscoturi (200 g)
- 3 linguri cafea
- cacao
Mod de preparare:
1. Pentru inceput fierbem o cafea tare, cu 3 linguri de cafea si 300 ml apa. O lasam sa se raceasca bine.
2. Intr-un bol punem galbenusurile separate de albusuri si 3 linguri de zahar pudra.
3. Le mixam bine cu un mixer pana devine o spuma, apoi adaugam si crema de mascarpone si amestecam in continuare cu mixerul.
4. Batem albusurile spuma tare.
5. Adaugam albusurile peste crema, amestecand incet, de sus in jos cu o paleta sau un tel para.
6. Intr-o tava yena asezam un strat de piscoturi trecute prin cafea. Piscoturile le trecem foarte rapid prin cafea si le scoatem imediat, altfel se inmoaie prea tare. Apoi adaugam un strat de crema peste piscoturi.
7. Asezam inca un strat de piscoturi.
8. Adaugam si ultimul strat de crema si pudram cu un strat de cacao. Dam tava la frigider minim 3-4 ore (de preferat peste noapte) inainte de servire.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.