Prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone este delicioasa si aromata. Este o reteta fara coacere si se prepara foarte repede si usor. Puteti incerca si prajitura tiramisu cu cafea si mascarpone, care este la fel de usor de preparat.
Piscoturi cu crema de mascarpone |
- 30 de piscoturi
Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 200 g smantana pentru frisca neindulcita
- 2 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
Pentru insiropat piscoturile:
- 1 esenta de vanilie
- 250 ml lapte
- 1 lingura de zahar pudra
Pentru decor:
- 3 linguri fulgi de nuca de cocos
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g ciocolata alba
Mod de preparare:
1. Punem intr-un bol smantana pentru frisca, mascarponele, zaharul vanilat si zaharul pudra.
2. Le mixam cateva minute pana cand obtinem o crema. Punem crema intr-un pos pentru a putea umple piscoturile.
3. Amestecam laptele cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Insiropam toate piscoturile, dar foarte rapid pentru a nu se inmuia foarte mult.
4. Punem crema de mascarpone pe toata lungimea piscoturilor si acoperim cu perechile lor, apoi le dam prin nuca de cocos.
5. Ciocolata o topim la bain-marie si decoram cum dorim piscoturile. Le dam la frigider pentru cateva ore (3-4 ore).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.