Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Fudulii pane

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Rețeta pe care vreau să v-o împărtășesc e foarte, foarte simplă, sunt pur și simplu niște fudulii care au aparținut unui bou, făcute pane. Am avut doar o pereche de fudulii, de 350 de grame în total, așa că am făcut din ele un aperitiv cald, servindu-le cu o salată.

Fudulii pane

Fudulii pane

Ingrediente:

  • 350 de grame de fudulii de vițel gata curățate de pieliță
  • 2 linguri de făină
  • 1 ou
  • 50 de grame de pesmet
  • sare și piper
  • ulei pentru prăjit (cam 300 ml. de ulei vegetal într-o tigaie de 24 cm diametru, să fie un strat de 3-4 degete)
  • pentru servire, am făcut o salată cu rucolla, segmente de portocală și un dressing din zeamă de portocală, o linguriță de muștar, 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper și o șalotă feliată fin

Mod de preparare:

1. L-am curățat de pielița groasă de la suprafață. În cazul în care ajungeți în posesia unor fudulii învelite în pielița respectivă, aceasta se crestează cu un cuțit bine ascuțit și se îndepărtează complet. Operațiunea poate fi mai migăloasă, mai ales dacă nu ați mai făcut-o niciodată.

2. Fuduliile se feliază în felii de aproximativ 2 cm grosime, cât mai egale între ele.

3. Se condimentează feliile de fudulii cu sare și piper din belșug.

4. Se pregătesc 3 farfurii cu făina, oul bătut cu furculița cu un praf de sare și pesmetul. Se dau pe rând feliile prin făină, apoi prin oul bătut și în final prin pesmet.

5. Pe măsură ce se pregătesc, feliile de fudulii îmbrăcate în pesmet se așază pe o farfurie plană.

Prăjirea:

1. Se pregătește o tavă care se așterne cu câteva straturi de hârtie absorbantă de bucătărie.

2. Se încinge o tigaie pe foc mediu-iute și se toarnă în tigaie ulei vegetal, într-un strat cam de 3-4 degete adâncime și se încinge bine, până la temperatura de 180 de grade Celsius sau, în lipsa unui termometru, până când, dacă băgăm coada unei linguri de lemn în uleiul încins, se formează bule jucăușe în jurul acesteia imediat.

3. Când uleiul s-a încins, se adaugă în tigaie, feliile de fudulii îmbrăcate în pesmet, fără să se înghesuiască. Fuduliile sunt foarte delicate și se gătesc rapid, practic, în 2-3 minute, timp în care le vom întoarce pe ambele părți, fuduliile vor fi gătite.

4. Se prăjesc fuduliile până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot pe tava acoperită cu hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se dreneze de uleiul în exces.

Se servesc cât sunt calde, alături de o salată, dar puteți să le puneți alături felurite sosuri. 

 Să vă fie de folos!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!