Nu se poate sa ratam aceasta Supa de conopida cu tarhon. Se poate prepara cu smantana sau cu iaurt light daca vreti ca supa sa fie mai dietetica. Va recomandam sa rasfoiti si alte Retete cu Supe si Ciorbe, cu siguranta veti gasi ceva pe placul vostru.
Supa de conopida cu tarhon |
400 g conopida
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 telina mica
1 ceapa mica
2 catei usturoi
2 lingurite tarhon uscat
zeama de lamaie
sare, piper alb
3 linguri ulei
1 lingura unt
250 g smantana sau iaurt dietetic
2 galbenusuri de ou
2 l apa
Mod de preparare: :
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Morcovul, patrunjelul se taie in doua sau patru si se taie felii. Telina o taiem si pe ea cat mai marunt. Conopida se desface in bucatele mici. Tarhonul uscat se pune la inmuiat in zeama de lamaie.
Uleiul se incinge si inabusim ceapa si usturoiul cu un praf de sare. Adaugam morcovul, patrunjelul si telina taiata. Continuam sa calim pana legumele se vor inmuia putin. Stingem totul cu 2 l de apa. Condimentam cu sare si piper.
Lasam sa fiarba pana legumele sunt aproape fierte, in acest moment punem la fiert si conopida. Cand este si aceasta fiarta adaugam tarhonul cu zeama de lamaie. Intr-un vas punem galbenusurile pe care le amestecam cu smantana.
Adaugam la aceasta
treptat din supa fierbinte pana o aducem aproape de temperatura supei.
Apoi o turnam in oala peste restul de supa. Lasam sa dea un clocot si
potrivim de sare sau acreala daca mai este nevoie.
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.