Rețeta asta simplă și grozavă vine să confirme ceea ce știm că smântâna plus muștarul și ceva acrișor pe-acolo formează un sos excelent. Când însă mai adăugăm tarhonul, atunci cu siguranță ne vom lăsa orice musafir mofturos cu gura căscată.
Cotlet de porc cu sos de smântână, muștar și tarhon |
4 cotlete de porc,
40 g unt,
100 g smântână,
200 ml vin alb sec,
2 linguri de muștar (iute cu tarhon),
4 castraveciori în oțet,
frunze de tarhon (proaspete, uscate sau în oțet),
sare,
piper.
Mod de preparare:
Mai întâi cotletele, pe care le puteți lăsa întregi sau tăia în bucăți, după bunul plac. Frecați-le bine cu sare și piper, rumeniți-le pe toate fețele într-o tigaie, în unt, la foc potrivit.
În timpul asta, puneți vinul la fiert împreună cu tarhonul și lăsați-l să fiarbă pana când scade la jumătate.
Când e gata carnea, puneți-o pe o farfurie încălzită și turnați în tigaie vinul strecurat. Lăsați să mai fiarbă vreo 2 minute, adăugați și smântâna, frecata bine cu muștarul, încă vreo 2-3 minute de clocote mărunte pana se omogenizează și începe să se îngroașe, adăugați și castraveciorii, tocați mărunt și scurși bine de zeamă.
Încă un minut-două, cât să se cunoască bine între ele, și cu asta, basta, turnați sosul peste carne și serviți.
Ca garnitură, puteți manca absolut orice credeți că se potrivește mai bine sau vă place mai mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.