Supa cremă de ciuperci este preferata mea, pentru că ador ciupercile sub orice formă, iar în această variantă, sub formă de supă cremă de ciuperci, aș mânca până la refuz. În plus, este și foarte ușor de realizat și este gata relativ repede, în 45 minute.
Supă cremă de ciuperci |
INGREDIENTE:
- 600 g ciuperci
- 1 ceapă
- o țelină mică
- 3 căței de usturoi
- câteva fire de pătrunjel proaspăt
- 1500 ml supă de legume
- 75 ml smântână
- ulei de măsline
- sare și piper
- cimbru
MOD DE PREPARARE:
1. Curăță ciupercile și taie-le feliuțe. Împreună cu ceapa tăiată julien, usturoiul feliuțe, pătrunjelul tocat mărunt, țelina, de asemenea, feliată, și cimbrul, vor merge într-o cratiță în care ai încins câteva linguri de ulei de măsline.
2. Călește legumele cu capac, amestecând din când în când, până se înmoaie.
4. Adaugă supa și lasă să atingă punctul de fierbere, când va trebui să reduci flacăra la minim. Lasă să fiarbă timp de 15 minute.
5. Condimentează cu sare apoi trece totul printr-un blender de mână.
6. Adaugă smântâna (la temperatura camerei) și mai lasă supa pe foc până atinge din nou punctul de fierbere.
7. După ce torni supa cremă de ciuperci în castroane, așează deasupra 2-3 feliuțe de ciuperci păstrate și câteva frunzulițe de pătrunjel proaspăt.
SERVIRE
Acest preparat se poate servi cu pâine prăjită cu usturoi, tăiată crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.