Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Primesc un pachet surpriza. Deschid pachetul si gasesc o legatura perfecta de sparanghel. Oparesc repede cateva fire sa vad daca chiar e asa fraged cum arata. Chiar e! Apoi aflu de ce, e crescut in Romania, in judetul Mures. Ma gandesc: maine voi face ceva la fel de minunat langa el.

Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

Ingrediente:

3 pulpe intregi de pui
1/2 lamaie bio
2 catei de usturoi
1 lingurita cu varf unt
2 fire marar
2 fire patrunjel
1 lingura ulei de masline
18 fire sparanghel verde
sare, piper negru, turmeric

Mod de preparare:

  1. Pulpele se absorb cu servetele si se presara cu sare, piper negru si turmeric. Se adauga uleiul si se maseaza.
  2. Se aseaza intr-o tava/vas termorezistent care le cuprinda una langa alta si in jur ramane putin spatiu.
  3. Se taie lamaia felii subtiri si se aseaza printre si sub pulpe. Se toarna 2 linguri de apa in tava.
  4. Se coace carnea la 200C timp de 45 minute, pana e rumena si pielea crocanta. In acest timp in tava ar trebui sa se fi adunat destul de mult suc de la pui. Daca il gustati, are gustul unei supe concentrate de pui, acrisoara si aromata de la lamaie.
  5. Cat se face puiul puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati sparanghelul. Lasati-l sa se opareasca 1-2 minute (depinde de grosime), apoi il scoateti pe o farfurie. Il presarati cu putina sare.
  6. Se scoate tava din cuptor si se transfera carnea pe platoul de servire. Se scot pe tocator feliile de lamaie coapte.
  7. In sosul ramas in tava se adauga usturoiul strivit, untul si se amesteca. Se adauga apoi verdeturile tocate, lamaile tocate marunt, marunt si se rasneste putin piper negru. Se amesteca iar. Se gusta sosul de sare.
  8. Se toarna sosul peste pulpe. Se aseaza sparanghelul in jurul puiului. Se serveste imediat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!