Primesc un pachet surpriza. Deschid pachetul si gasesc o legatura perfecta de sparanghel. Oparesc repede cateva fire sa vad daca chiar e asa fraged cum arata. Chiar e! Apoi aflu de ce, e crescut in Romania, in judetul Mures. Ma gandesc: maine voi face ceva la fel de minunat langa el.
Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel |
3 pulpe intregi de pui
1/2 lamaie bio
2 catei de usturoi
1 lingurita cu varf unt
2 fire marar
2 fire patrunjel
1 lingura ulei de masline
18 fire sparanghel verde
sare, piper negru, turmeric
Mod de preparare:
- Pulpele se absorb cu servetele si se presara cu sare, piper negru si turmeric. Se adauga uleiul si se maseaza.
- Se aseaza intr-o tava/vas termorezistent care le cuprinda una langa alta si in jur ramane putin spatiu.
- Se taie lamaia felii subtiri si se aseaza printre si sub pulpe. Se toarna 2 linguri de apa in tava.
- Se coace carnea la 200C timp de 45 minute, pana e rumena si pielea crocanta. In acest timp in tava ar trebui sa se fi adunat destul de mult suc de la pui. Daca il gustati, are gustul unei supe concentrate de pui, acrisoara si aromata de la lamaie.
- Cat se face puiul puneti apa la fiert intr-o oala si
cand fierbe adaugati sparanghelul. Lasati-l sa se opareasca 1-2 minute
(depinde de grosime), apoi il scoateti pe o farfurie. Il presarati cu
putina sare.
- Se scoate tava din cuptor si se transfera carnea pe platoul de servire. Se scot pe tocator feliile de lamaie coapte.
- In sosul ramas in tava se adauga usturoiul strivit,
untul si se amesteca. Se adauga apoi verdeturile tocate, lamaile tocate
marunt, marunt si se rasneste putin piper negru. Se amesteca iar. Se
gusta sosul de sare.
- Se toarna sosul peste pulpe. Se aseaza sparanghelul in jurul puiului. Se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.