Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Imi plac foarte mult dovleceii pe gratar. Insa uneori, mai ales pentru cantitati mai mari, dureaza pana fac dovleceii pe tigaia grill, care nu e foarte mare. Atunci ii fac la cuptor, se coc repede, fara sa-i supraveghez in timpul asta si se indulcesc la fel de mult. De data asta am adaugat pinoli ca sa fie un contrast crocant.

Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli

Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli

Ingrediente:

2 dovlecei mici
3 catei usturoi
15 gr pinoli
10 frunze busuioc
5 frunze menta
2 fire marar
1 lingurita otet de vin alb sau de cidru
sare, piper negru
2-3 linguri ulei de masline
iaurt grecesc pentru servire

Mod de preparare:

  1. Se aleg dovlecei mici fiindca acestia sunt cei mai buni pentru a-i pregati pe gratar sau la cuptor. Au coaja subtire, nici nu trebuie curatata si seminte mici. Se taie rondele undeva intre 0.5 -1 cm. Se presara cu sare si se stropesc cu 1 lingra ulei. Se amesteca si se aseaza intr-un singur strat in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
  2. Se coc dovleceii la 220C timp de 15 - 20 minute, pana sunt rumeni ca in poza mea. Daca se rumenesc inegal deasupra si dedesubt ii puteti intoarce dupa 10 minute.
  3. Intr-o tigaie larga se adauga 1-2 linguri ulei si se prajesc pinoli doar pana se rumenesc usor pe alocuri. Se adauga si se caleste usturoiul strivit doar 30 secunde, pana miroase placut.
  4. Se adauga dovleceii copti si se amesteca sa se acopere de uleiul aromat. Se adauga otetul.
  5. Se trage tigaia de pe foc si se adauga verdeturile tocate. Se amesteca bine. Se gusta de sare si se rasneste piper negru.
  6. Se serveste caldut sau la temperatura camerei cu 1-2 linguri de iaurt grecesc alaturi. E o buna garnitura de vara.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!