Imi plac foarte mult dovleceii pe gratar. Insa uneori, mai ales pentru cantitati mai mari, dureaza pana fac dovleceii pe tigaia grill, care nu e foarte mare. Atunci ii fac la cuptor, se coc repede, fara sa-i supraveghez in timpul asta si se indulcesc la fel de mult. De data asta am adaugat pinoli ca sa fie un contrast crocant.
Dovlecei la cuptor cu verdeturi si pinoli |
2 dovlecei mici
3 catei usturoi
15 gr pinoli
10 frunze busuioc
5 frunze menta
2 fire marar
1 lingurita otet de vin alb sau de cidru
sare, piper negru
2-3 linguri ulei de masline
iaurt grecesc pentru servire
Mod de preparare:
- Se aleg dovlecei mici fiindca acestia sunt cei mai buni pentru a-i pregati pe gratar sau la cuptor. Au coaja subtire, nici nu trebuie curatata si seminte mici. Se taie rondele undeva intre 0.5 -1 cm. Se presara cu sare si se stropesc cu 1 lingra ulei. Se amesteca si se aseaza intr-un singur strat in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
- Se coc dovleceii la 220C timp de 15 - 20 minute, pana sunt rumeni ca in poza mea. Daca se rumenesc inegal deasupra si dedesubt ii puteti intoarce dupa 10 minute.
- Intr-o tigaie larga se adauga 1-2 linguri ulei si se prajesc pinoli doar pana se rumenesc usor pe alocuri. Se adauga si se caleste usturoiul strivit doar 30 secunde, pana miroase placut.
- Se adauga dovleceii copti si se amesteca sa se acopere de uleiul aromat. Se adauga otetul.
- Se trage tigaia de pe foc si se adauga verdeturile tocate. Se amesteca bine. Se gusta de sare si se rasneste piper negru.
- Se serveste caldut sau la temperatura camerei cu 1-2 linguri de iaurt grecesc alaturi. E o buna garnitura de vara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.