Improvizatia nu e ceva la care as fi zis ca ma descurc foarte bine. Din cauza asta aparea si risipa, daca ingredientul nu era chiar perfect nu era folosit. Improvizatia e la cote maxime, iar risipa a ajuns la zero.
Cartofi cu fasole verde |
2 cartofi (mai marisori)
2 linguri ulei masline
sare, piper negru
Fasole verde la tigaie
150 gr fasole verde (congelata)
1 file ansoa in ulei
2 catei mici usturoi
1/4 lingurita fulgi de chili
2-3 linguri suc de lamaie
1 lingura de ulei de masline extravirgin
sare, piper negru
Mod de preparare:
- Cartofii se fierb in coaja sau se coc in coaja in
cuptor. Nu se curata de coaja. Se pot folosi cartofi preparati inainte
cu o zi.
- Se taie in doua si se aplatizeaza cu fundul unui pahar. Vor crapa un pic, e ok, totusi nu apasati pana se dezintegreaza Presarati sare si rasniti piper negru. Turnati peste ei cele 2 linguri de ulei.
- Coaceti cartofii la 200C pana fac crusta deasupra si se rumenesc un pic (dureaza cam 25 minute, dar ii supravegheati si ii scoateti cand arata bine).
- In acest timp preparati fasolea. Se fierbe in apa cu sare pana e facuta dar ramane inca usor al dente (cam 5 minute). Se scurge.
- Intr-o tigaie se incalzeste un ulei de masline de calitate. Se adauga usturoiul strivit, chili si ansoa rupta bucatele. Se caleste totul scurt, pana ansoa se dizolva in ulei (cca 1 minut).
- Se adauga fasolea verde, se presara sare si piper negru si se soteaza totul inca 2-3 minute, doar cat sa absoarba fasolea din aromele sosului. Se ia tigaia de pe foc si se adauga sucul de lamaie.
- Se aseaza cartofii copti pe farfurii si deasupra se pune fasole verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.