Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Va recomand sa probati reteta, Un pilaf cu ardei si dovlecei se face extrem de simplu, e o reteta ieftina, in maxim 30 de minute este gata, fara un efort extraordinar. Si pentru alimentatia copiilor si varstnicilor este potrivit acest pilaf cu ardei si dovlecei.
Pilaf cu ardei si dovlecei |
- -300 g orez cu bobul lung
- -1 ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata
- -1-2 dovlecei (cam 400 g)
- -jumatate de ardei gras sau 1 morcov
- -1 lingura de patrunjel verde
- -1 lingura de marar verde
- -sare
- -piper (optional)
- -ulei (ideal de masline)
Mod de preparare:
Folosim un orez cu bobul lung, il spalam in 4-5 ape si alternam apa calda cu cea rece, astfel incat sa eliminam faina din orez si sa obtinem un orez bob cu bob. Apoi il lasam in apa rece timp de 10 minute.
Turnam 2-3 linguri de ulei in cratita, aprindem focul.
Punem ceapa si o calim pentru 1 minut, apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete si amestecam, tot pentru 1 minut.
Adaugam orezul si amestecam energic.
Adaugam apa, de trei ori cat cantitatea de orez.
Punem ardeiul gras taiat cubulete, o lingurita de sare, piperul proaspat macinat. Punem capacul si asteptam sa dea in clocot.
Dupa ce pilaful da in clocot, reducem focul si il lasam sa fiarba asa timp de 10 minute.
Adaugam mararul deasupra si punem si mararul.
Dupa ce stingem focul, lasam oala acoperita si punem si un servet peste capac. O lasam asa timp de 10-15 minute, pentru ca orezul sa se mai umfle.
Pilaful cu dovlecei si ardei este gata, il putem servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.