Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pasta de ardei kapia copt cu nuci sau reteta de Muhammara este rețetă originară din Orientul Mijlociu. Se poate servi pe paine sau pe felii de rosii, ardei, castraveti.
Pasta de ardei kapia copt cu nuci |
- 600 gr ardei kapia
- 1 ardei rosu iute
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 30 gr pesmet sau 3 felii de paine alba prajita
- 100 gr nuca
- 20 ml sirop de rodie
- 10 ml zeama de lamaie
- 1 lingura chimion macinat
- 20 gr boia dulce de ardei
- 40 gr ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Ardeii kapia se coc ,se decojesc si se curata de seminte.
Ardeiul iute se taie pe lungime,se scot semintele si se taie in bucati mai mari.
Ceapa se curata si se taie in bucati. Usturoiul se curata si se taie mai mare.
Nucile se prajesc in cuptor, apoi le taiem folosind cutitul, cat mai marunt.
Toate ingredientele se pun intr-un blender. Se mixeaza pana devine o pasta cremoasa.
Se decoreaza cu nuci, chimion si verdeata (in special cu coriandru proaspat).
Este de preferat sa se consume a doua zi.
Aceasta pasta de ardei kapia cu nuci este ideala pentru masa de sarbatoare, la zile onomastice, atunci cand facem un gratar sau la diferite ocazii.
Se serveste cu bagheta. Se pot umple rosii si ardei cu aceasta pasta, apoi se decoreaza cu verdeata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.