Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pasta de ardei kapia copt cu nuci

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pasta de ardei kapia copt cu nuci sau reteta de Muhammara este rețetă originară din Orientul Mijlociu. Se poate servi pe paine sau pe  felii de rosii, ardei, castraveti.

Pasta de ardei kapia copt cu nuci
Pasta de ardei kapia copt cu nuci

Ingrediente:

  • 600 gr ardei kapia
  • 1 ardei rosu iute
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 30 gr pesmet sau 3 felii de paine alba prajita
  • 100 gr nuca
  • 20 ml sirop de rodie
  • 10 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura chimion macinat
  • 20 gr boia dulce de ardei
  • 40 gr ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

    Mod de preparare:

    Ardeii kapia se coc ,se decojesc si se curata de seminte.

    Ardeiul iute se taie pe lungime,se scot semintele si se taie in bucati mai mari.

    Ceapa se curata si se taie in bucati. Usturoiul se curata si se taie mai mare.

    Nucile se prajesc in cuptor, apoi le taiem folosind cutitul, cat mai marunt.

    Toate ingredientele se pun intr-un blender. Se mixeaza pana devine o pasta cremoasa.

    Se decoreaza cu nuci, chimion si verdeata (in special cu coriandru proaspat).

    Este de preferat sa se consume a doua zi.

    Aceasta pasta de ardei kapia cu nuci este ideala pentru masa de sarbatoare, la zile onomastice, atunci cand facem un gratar sau la diferite ocazii.

    Se serveste cu bagheta. Se pot umple rosii si ardei cu aceasta pasta, apoi se decoreaza cu verdeata.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!