Deserturile cu quinoa sunt iubite de adulti si copii deopotriva si sunt mult mai sanatoase decat dulciurile procesate. Nu e deloc complicat sa le pregatesti acasa, retetele noastre te vor convinge de acest lucru.
Deserturi cu quinoa |
Budinca de quinoa |
- 2 cani de apa
- 1 cana de quinoa
- 3 cani de lapte
- 2 banane foarte bine coapte
- 1 lingurita de unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri de zahar
- Un praf de sare
Mod de preparare
Quinoa se spala bine apoi se pune la fiert. Cand apa da in clocot se pune si quinoa si se lasa la fiert circa 15 minute, timp in care mai amesteci in ea de cateva ori. Separat, pune intr-un blender laptele, bananele, zaharul si sarea si amesteca-le bine pana obtii o pasta bine omogenizata. Amesteca aceasta pasta cu quinoa, apoi pune-l la fiert la foc de intensitate medie. Cand amestecul devine cremos si are consistenta unei budinci, adauga si untul si vanilia. Iti recomandam sa o mananci cat este calda.
Desert cu nuci si quinoaDesert cu nuci si quinoa
Ingrediente
Desert cu nuci si quinoa
- 100 de grame de quinoa
- 200 de grame de apa
- 50 de grame de miez de nuca
- Un praf de scortisoara
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita esente de vanilie
- 2-3 linguri de miere de albine, in functie de gusturile tale
Mod de preparare
Fierbe quinoa bine spalata in cele 200 de grame de apa timp de 15 minute. Quinoa fiarta si racita putin se amesteca bine cu mierea, nuca si restul ingredientelor. Este o reteta grozava pentru un mic dejun rapid si absolut delicios.
Ciocolata cu quinoaCiocolata cu quinoa |
- 50 de grame de unt de cacao
- 60 de grame de sirop de artar sau miere de albine
- 50 de grame de unt de arahide
- O lingura de pudra de roscove
- 40 de grame de quinoa fiarta in prealabil
Mod de preparare
Prin metoda bain-marie, incalzeste untul de cacao impreuna cu pudra de roscove, untul de arahide si siropul de artar. Amestecate in acest mod se omogenizeaza mai repede. Dupa ce se obtine o pasta omogena, se adauga quinoa si se amesteca foarte bine.
Compozitia se toarna intr-o forma pentru ciocolatata, se lasa la racit si apoi se poate manca oricand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.