Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Mamaliga turceasca, reteta de mamaliga atipica dar simpla, rapida si extrem de gustoasa. La fel ca delicioasa baclava turceasca, aceasta reteta de mamaliga este populara in toata lumea. Este cunoscuta sub denumirea de kuymak si spre mirarea noastra, aceasta mamaliga se serveste cu paine.
Mamaliga turceasca cu branza (kuymak) |
- 60 g faina de malai
- 250 g cascaval ras
- 50 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 250 ml apa fierbinte
MOD DE PREPARARE:
- Pune untul intr-o tigaie care este incinsa.
- Adauga faina de malai cand untul este topit in totalitate.
- Din acest moment va trebui sa amesteci continuu pana cand vei simti mirosul de popcorn. Va dura undeva in jur de 1 minut si jumatate la foc mic sau la cea mai joasa treapta a plitei electrice.
- Adauga apa fierbinte si sarea. Lasa totul la foc pentru aproximativ 2 minute timp in care sa amesteci continuu.
- Adauga cascavalul ras si amesteca doar putin.
- Mamaliguta cu branza, kuymak este gata pentru a fi servita. Pofta buna!
Cum se face mamaliga turceasca
- Aceasta mamaliga se pregateste cu o branza speciala. Aceasta este asemanatoare cu mozzarella la gust si textura insa difera ca aspect. Branza tel este frecata in maini pana cand se obtine fasii subtiri asemanatoare unor taitei grosi.
- Kuymak-ul se serveste direct din cratita in care se pregateste.
- Apa poate fi inlocuita cu lapte, aceasta versiune fiind considerata versiunea bogata a retetei.
Ce este kaymakul?
O specialitate cremoasa similara la gust si aspect cu crema de
mascarpone.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.