Este printre preferatele noastre. Aromată peste măsură, de când am descoperit rețeta, o pregătesc constant. Trebuie să o încercați și voi neapărat!
Ingrediente:
Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon
- 500 g costițe afumate de porc
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 felie țelină
- 4-5 cartofi mari
- 1 gălbenuș
- 300 ml smântână
- sare
- piper
- 2 lingurițe tarhon uscat
- ulei
Mod de preparare:
Curățăm legumele și le tăiem cubulețe mici.
Călim ceapa cu morcovul în puțin ulei timp de 1-2 minute, apoi adăugăm ardeiul și bucățile de carne spălate în prealabil.
Călim câteva minute, apoi adăugăm apă cât să acopere toate legumele și carnea.
Adăugăm păstârnacul, țelina și fierbem ciorba 20-25 de minute.
După acest interval adăugăm cartofii cuburi mari.
Într-un bol amestecăm smântâna cu gălbenușul.
Când legumele și carnea au fiert, adăugăm 2-3 polonice de ciorbă peste smântână, amestecăm și turnăm smântâna în oala cu ciorbă.
Adăugăm apoi tarhonul, sare , piper și mai fierbem cel mult 10 minute.
O mâncăm caldă, eventual cu un ardei iute alături.
Foarte bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.