Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Astăzi vom face Rulouri din piept de pui cu cașcaval și șuncă acoperite cu sos de brânză. Aceasta este o mâncare asemănătoare cu cea pe care o găsim în restaurante, pieptul de pui este umplut cu șuncă și cașcaval, apoi este dat prin făină, ou și pesmet, prăjit în ulei și acoperit într-un sos absolut minunat de brânză.
Rulouri din piept de pui cu cașcaval și șuncă acoperite cu sos de brânză |
Pentru rulouri:
8 felii de șuncă presată
4 bucăți de piept de pui batute ușor cu un ciocan pentru carne
8 felii de cașcaval
150 de grame de muștar
150 de grame de făină
4 ouă
200 de grame de pesmet
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Luăm câte o bucată de piept de pui și o punem peste folie
alimentară. Ungem cu muștar, condimentam cu sare și piper, punem două
felii de șuncă presată și două felii de cașcaval. Rulăm strâns pieptul
de pui și îl învelim în folie alimentară pentru a-i da o formă cât mai
rotundă. continuăm să facem la fel și cu celelalte trei bucăți de piept
de pui. Punem rulourile aproximativ o oră în frigider.Peste ouă punem sare și piper și le batem cu o furculiță.
După ce rulourile au stat în frigider, le trecem prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet.
Prăjim rulourile în ulei încins câte unul pe rând pentru a nu scădea
temperatura uleiului. Când sunt rumenele le scoatem pe o farfurie
acoperită cu șervețel de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Pentru sosul de brânză:
1 litru de lapte
200 de grame de amestec de brânză răzuită (eu am mozzarella, cheddar și emmentaler)
3 linguri de făină
1 cățel de usturoi mai mare răzuit
50 de grame de unt
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Într-o cratiță punem untul. Când untul este încins punem usturoiul,
pe care îl prăjim 2-3 secunde, făina, pe care o încorporăm bine și 500
de ml de lapte pe care îl adăugăm treptat.
Când am terminat de încorporat laptele condimentăm cu sare și piper
după gust. Amestecăm continuu până când sosul începe să se îngroașe,
apoi punem brânza răzuită și mai ținem sosul pe foc aproximativ 30 de
secunde cât să se topească și brânza.
Rulouri:
Luăm un rulou din piept de pui și îl tăiem. Peste el punem sosul de brânză și presărăm pătrunjel verde tocat deasupra.
Vă doresc poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.