Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui cu portocala, ghimbir si garnitura de fenicul si radicchio

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Toamna aduce pe langa aromele specifice si dorinta de a petrece mai mult timp in bucatarie, gatind pentru intreaga familie. Incearca in acest sezon, cateva preparate deosebite.
Pui cu portocala, ghimbir si garnitura de fenicul si radicchio

Pui cu portocala, ghimbir si garnitura de fenicul si radicchio

Ingrediente:
  • 2 bucati de fenicul
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare, piper
  • 1 portocala
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 2 lingurite seminte de fenicul pisate
  • 1 pui (aproximativ 2 kilograme)
  • 450 de grame mix de ciuperci taiate in bucati mari
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 bucata radicchio
  • Patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, amesteca feniculul taiat bucati cu ulei si ½ lingurita sare si ½ lingurita piper. Lasa feniculul la una dintre marginile tavii. Intr-un bol rade coaja de portocala, apoi stoarce peste coaja si 3 linguri de suc, pune si mierea lasand-o sa se dizolve complet, apoi pune ghimbirul si semintele de fenicul.

Creste temperatura cuptorului la 240 de grade Celsius si pune in tava si amestecul de ciuperci si fenicul. Unge puiul cu restul de suc. Mai lasa puiul in cuptor aproximativ 30 de minute, pana cand este gata in interior si rumenit.

Scoate puiul din tava si lasa-l cel putin 10 minute inainte sa il servesti. Amesteca mixul de ciuperci si feniculul cu otet balsamic, sare, piper si pune totul peste radicchio. Serveste cu puiul decorat cu patrunjel verde tocat.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!