Pui cu portocala, ghimbir si garnitura de fenicul si radicchio |
- 2 bucati de fenicul
- 1 lingura ulei de masline
- Sare, piper
- 1 portocala
- 2 linguri de miere
- 2 linguri ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite seminte de fenicul pisate
- 1 pui (aproximativ 2 kilograme)
- 450 de grame mix de ciuperci taiate in bucati mari
- 1 lingura otet balsamic
- 1 bucata radicchio
- Patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, amesteca feniculul taiat bucati cu ulei si ½ lingurita sare si ½ lingurita piper. Lasa feniculul la una dintre marginile tavii. Intr-un bol rade coaja de portocala, apoi stoarce peste coaja si 3 linguri de suc, pune si mierea lasand-o sa se dizolve complet, apoi pune ghimbirul si semintele de fenicul.
Creste temperatura cuptorului la 240 de grade Celsius si pune in tava si amestecul de ciuperci si fenicul. Unge puiul cu restul de suc. Mai lasa puiul in cuptor aproximativ 30 de minute, pana cand este gata in interior si rumenit.
Scoate puiul din tava si lasa-l cel putin 10 minute inainte sa il servesti. Amesteca mixul de ciuperci si feniculul cu otet balsamic, sare, piper si pune totul peste radicchio. Serveste cu puiul decorat cu patrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.