Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pleșcaviță

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pleșcavița este o chiftea mare din carne cu condimente. Ca gust și aspect, aduce foarte mult aminte de clasicul hamburger. Dacă ingredientele de bază la hamburgeri sunt însă carnea tocată și pesmetul, pleșcavița are adeseori și ceapă adăugată în compoziție. Dar dacă vrei o variantă mai sănătoasă a ei, în care știi ce pui, o poți pregăti chiar tu acasă.

Pleșcaviță

Pleșcaviță

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită tocată
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 1/2 linguriță piper
  • 1 linguriță rasă sare
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță scorțișoară
 Mod de preparare:
  • Se taie ceapa mărunt și se călește într-o lingură de ulei. Când începe să se înmoaie, se pune într-un vas separat și se lasă la răcit.
  • Se pisează bine usturoiul.
  • Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, cu usturoiul pisat și cu condimentele și se pasează apoi într-un robot de bucătărie, până devine ca un aluat.
  • Se modelează aluatul din carne sub forma unei bile și se lasă la frigider timp de o oră.
  • Cât bila de carne stă la frigider, puteți pregăti o garnitură: cartofi prăjiți, piure sau salată de varză.
  • Aluatul din carne îl împărțim în patru bile, pe care le aplatizăm apoi cu mâinile unse cu ulei, până când ajung la grosimea de 1 centimetru.
  • Chiftelele se prăjesc apoi într-o tigaie de teflon sau pe grătar.
  • Se servesc calde, cu chifle și garnitură.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!