Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Gulia este inrudita cu varza, seamana cu o ridiche uriasa si creste la suprafata solului, nu in pamant asa cum ai putea crede. Are un gust placut, usor dulceag, asemanator cu al verzei si al napilor, si textura crocanta si proaspata. Poate fi folosita cruda sau gatita in retete si incusiv frunzele ei pot sa isi faca loc in preparate delicioase.
Salata de gulii |
felii (cuburi) de gulie gatite,
felii (cuburi) de mere, gatite
branza de capra,
smantana,
nuci
nucsoara.
ulei de masline,
zeama de lamaie
Mod de preparare:
In primul rand trebuie sa scapi de coaja ei tare si fibroasa. Apoi sa tii cont de faptul ca gulia oxideaza la fel de repede ca merele si ar fi bine ca pana sa o folosesti in preparat sa o stopesti cu putina zeama de lamaie.
Pregateste din gulie o salata simpla. Cea mai buna combinatie este formata din felii (cuburi) de gulie (gatite), felii (cuburi) de mere (gatite) nuci, nucsoara si branza de capra, ulei de masline si zeama de lamaie.
Adauga si smantana.
Sfat:
Adauga felii (cuburi), gulie si marul intr-o supa de legume, alaturi de morcovi, ardei gras pentru ca va aduce putin din aroma ei dulceaga in aceasta combinatie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.