Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

3 retete cu vinete de gatit la inceput de toamna

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este un ingredient pe care il vei adora in mancaruri si care primeste langa el o multime de alte arome. Iti propunem sa il incerci in 3 retete gustoase.

3 retete cu vinete de gatit la inceput de toamna

3 retete cu vinete de gatit la inceput de toamna

Rulouri de vinete cu sos picant de rosii

 

Rulouri de vinete cu sos picant de rosii
Rulouri de vinete cu sos picant de rosii

Ingrediente:
 

90g parmezan ras, 

3 linguri busuioc tocat, 

650g vinete , 

350g ricotta proaspata, 

1 lingurita sare, 

1/2 lingurita zahar, 

650g rosii tocate cubulete, 

7 linguri ulei de masline, 

1/4 lingurita fulgi ardei iute, 

1 catel usturoi tocat marunt, 

1/4 lingurita piper
 

Mod de preparare:

Pregateste sosul:

Caleste usturoiul si fulgii de ardei iute intr-o lingura de ulei incins intr-o tigaie. Adauga rosiile, zaharul, 1/2 lingurita sare si lasa sa fiarba acoperit, pe foc mic, timp de 15-20 minute, pana cand sosul se ingroasa putin.

Intre timp, taie vinetele felii si rumeneste-le pe grill dupa ce le-ai uns cu putin ulei pe ambele parti si le-ai condimentat cu sare. Au nevoie de 4-5 minute ca sa se inmoaie.

Amesteca ricotta cu parmezanul, busuiocul, piperul si un praf de sare. Imparte amestecul intre feliile coapte de vinete si ruleaza.

Serveste cu sosul de rosii.

Lasagna cu vita si vinete
 

Lasagna cu vita si vinete
Lasagna cu vita si vinete

Ingrediente:
 

8 foi de lasagna prefierte, 

220g parmezan ras, 

sos Bechamel, 

1 si 1/2 lingurita oregano uscat, 

1/4 lingurita scortisoara si cuisoare macinate, 

1/2 legatura menta tocata, 

piper, 

450g carne de vita tocata, 

sare, 

3 linguri ulei de masline, 

650g vinete taiate in rondele
 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C.

Pune feliile de vinete pe doua tavi de copt, unge-le cu ulei si condimenteaza cu sare si piper. Coace-le timp de 20 minute, pana cand se inmoaie.

Intre timp, incinge 1 lingura ulei pe foc mediu. Caleste carnea tocata timp de 4 minute, pana cand se patrunde. Adauga condimentele si ierburile aromatice, sare si piper si mai gateste inca 3 minute. Scoate carnea intr-un bol.

Intinde 250ml sos Bechamel intr-un vas ceramic pentru copt. Adauga doua foi de sagana. Pune jumatate din carnea de vita, parmezan, inca doua foi de lasagna, jumatate din feliile de vinete, inca 250ml sos, parmezan si repeta pana cand termini ingredientele.

Acopera lasagna cu o folie de aluminiu si coace in jumatatea de sus a cuptorului timp de 35-40 minute si inca 5 minute neacoperita. Lasa-o sa se raceasca 20 minute inainte sa o tai.

Musaca vegetariana

 In aceasta varianta de musaca vegetariana, bulgurul va da consinstenta pe care in mod normal o capata de la carnea tocata.

Musaca vegetariana
Musaca vegetariana


Ingrediente:
 

240ml lapte slab, 

2 linguri faina, 

1 lingura unt, 

350g rosii in bulion, 

 480ml supa concentrata de legume, 

2 lingurite oregano tocat, 

1/4 lingurita scortisoara , 

1/8 lingurita cuisoare, 

100g bulgur, 

3 vinete mari feliate , 

2 linguri ulei de masline, 

1 ceapa mare tocata, 

4 catei usturoi, 

2 linguri parmezan ras, 

1/2 lingurita sare, 

1 ou batut
 

Mod de preparare:

Unge feliile de vinete cu o lingura de ulei de masline. Coace-le la cuptor, intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, pana cand incep sa se inmoaie.

Caleste ceapa tocata intr-o lingura de ulei de masline, timp de 8 minute, pana devine aurie. Adauga si usturoiul si calaeste-l 1 minut.

Adauga bulgurul in tigaie si gateste-l impreuna cu ceapa si usturoiul timp de 3 minute, amestecand continuu. Adauga mirodeniile (scortisoara, cuisoare) si lasa totul pe foc 1-2 minute.

Pune in aceeasi tigaie rosiile in bulion tocate, supa concentrata si oregano. Fierbe totul la foc mic timp de 20 de minute.

Intre timp, topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga 2 linguri de faina si amesteca iute pana cand se incorporeaza. Adauga treptat laptele si lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute pana obtii un sos gros. Adauga sare si parmezanul ras. Ia de pe foc si dupa ce se raceste putin, adauga si oul batut.

Incinge cuptorul la 180C. Aseaza jumatate dintre feliile de vinete coapte la baza unui vas dreptunghiular de sticla termorezistenta. Toarna amestecul cu bulgur si rosii si acopera cu inca un strat de vinete. Deasupra lor toarna sosul alb pregatit.

Coace timp de 40 de minute la 180C, apoi creste intensitatea focului la 220C si mai lasa musacaua inca 4-5 minute pana cand se rumeneste.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!