Zilele de toamnă, în satele de pe apa Muresului, vin una după cealaltă cu un rețetar fabulos. La Arad, tot felul de bucate ce vin în gospodărie, nu puteau să lipsească mâncărurile de ciuperci.
Mâncare de toamnă cu ciuperci |
500 g ciuperci,
o ceapă,
două linguri de untdelemn,
o lingură de făină,
sare,
piper,
o legătură de mărar,
100 g smântână.
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile, se spală bine și se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg și se pun într-o cratiță împreună cu o ceapă tocată foarte fin și untdelemn. Se lasă să se prăjească pentru câteva mte, apoi se pune peste ele o lingură de făină, desfăcută în puțină apă și smântână. Se presară sare, piper și mărarul tocat mărunt și se lasă să fiarbă în cuptor o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.