Daca vrei sa aprofundezi cunostiintele in prepararea spaghetelor
trebuie totusi sa ai la baza niste retete foarte usoare si
cunoscute. Prima lectie in prepararea spaghetelor este sa inveti sa faci
spaghete cu sos de rosii.Un preparat clasic: spaghete cu sos de rosii
- o punga de spaghete
- 5 rosii (2 linguri pasta de tomate)
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- sare, piper, busuioc, oregano
Mod de preparare:
- Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa conform timpului trecut pe ambalaj.
- Se curata rosiile de codite, se spala bine. In paralel, pune o oala cu apa la clocotit. Cand apa a dat in clocot, cufunda rosiile in oala si lasa-le pana cand coaja incepe sa se desprinda. Scoate rosiile din oala si pune-le la scurs.
- Dupa ce s-au scurs rosiile, taie-le cubulete.
- Curata ceapa si toac-o marunt, ca la tocanita.
- Uleiul de masline se pune la incins. In el se caleste ceapa tocata. Cand aceasta este calita bine se adauga rosiile taiate cubulete. Daca folosesti pasta de tomate o vei stinge cu putina apa.
- Se adauga usturoiul zdrobit si totul se lasa la foc mic cam 5-7 minute. La sfarsit se condimenteaza cu sare, piper, oregano si busuioc proaspat.
- Dupa ce ai scurs spaghetele bine, pune-le peste sosul pregatit si amesteca bine.
Acest preparat se serveste imediat ce a fost facut. Puteti rade in fiecare farfurie putin parmezan. Spaghetele isi pierd din aroma daca apuca sa se raceasca si vor fi mai uscate daca nu sunt consumate imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.