Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pentru multi dintre noi pizza este o placere vinovata. Ei bine, nu trebuie neaparat sa fie asa! Reteta de pizza cu blat din conopida este o interpretare sanatoasa si delicioasa a retetei originale, cu mai putine grasimi si calorii.
Pizza cu blat din conopida |
- 250 g de conopida;
- un ou mare;
- 1/2 lingurita de oregano;
- o lingura de parmezan;
- 25 g de mozzarella;
- 2 linguri de rosii pasate;
- 1/2 ardei rosu, taiat julien;
- o lingura de boabe de porumb din conserva;
Mod de preparare:
- Desfa conopida in buchetele, spal-o si marunteste-o la robotul de bucatarie.
- Conopida maruntita se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se fierbe aproximativ 8-10 minute, dupa care se scurge bine si se lasa sa se raceasca.
- Pune conopida intr-un prosop curat si strange-o intr-o bila, pentru a scurge excesul de apa.
- Rastoarna conopida scursa intr-un bol, dupa care adauga: oul batut, parmezan, oregano, sare si piper (precum si alte condimente, la alegere).
- Dupa ce ai amestecat compozitia, adaug-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intinde-o uniform. Se coace in cuptor timp de 30 de minute.
- Amesteca rosiile pasate cu putina apa calda si adauga sosul rezultat pe crusta de pizza. Presara mozzarella rasa, adauga boabele de porumb si ardeiul taiat julien.
- Pizza se mai coace 10 minute pana cand mozarella se topeste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.