Pieptul de porc cu os este o carne frageda si extrem de gustoasa, din care se pot pregati atat mancaruri, cat si fripturi savuroase.
Piept de porc cu sos de prune |
- 2,5 kg de piept cu os de porc
- 2 frunze de dafin
- 1-2 linguri de ulei
- sare
- scortisoara
- cimbru
- piper
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri cu varf de gem de prune
- apa
Mod de preparare:
Pregatim amestecul de condimente: 2 lingurita cu varf de sare, un varf de cutit de scortisoara macinata, 2 lingurite de cimbru uscat, o lingurita rasa de piper.
Amestecam toate aceste condimente.
Condimentam bine carnea, pe ambele parti. Adaugam si 2 frunze de dafin in tava, pe care le rupem. Adaugam si usturoiul taiat felii sau pisat.
Peste gem adaugam putina apa, dupa care amestecam.
Intindem gemul peste bucatile de carne condimentate.
Adaugam 50 de ml de apa in tava si acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu un capac.
Punem tava la cuptor la o temperatura de 200-220 de grade Celsius, foc sus-jos la cuptoarele electrice, iar la cuptoarele pe gaz foc aproape maxim.
Dupa o ora scoatem folia si verificam carnea, o intoarcem pe partea cealalta, iar daca este bine patrunsa, o lasam doar sa se rumeneasca. Daca nu, o lasam pana va fi bine patrunsa.
Se pregateste alaturi o garnitura dupa dorinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.