Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Astăzi am ceva special pentru voi. De aceea vă propun să pregătiți această rețetă extraordinară, simplu ca un desert minunat. Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc poftă bună!
PRUNE UMPLUTE CU NUCI ȘI CREMĂ DE MASCARPONE |
- 500 gr. – prune uscate (fără sâmburi)
- 150 gr. – miez de nucă
Pentru siropul de vin:
- 150 gr. – vin alb demidulce
- 2 linguri de zahăr
Pentru crema de mascarpone:
- 250 gr. – mascarpone
- 3 linguri – zahăr
- ½ pliculeț zahăr vanilat
Pentru decor:
- Ciocolată neagră (rasă)
Mod de preparare:
- Introduce câte o jumătate de miez de nucă în pruna uscată și pune-le deodată într-un ceaun sau o cratiță mică.
- Pregătește siropul de vin: Într-un bol mic pune vinul și zahărul. Amestecă cu răbdare până zahărul se va topi. După care toarnă mixtura peste prune.
- Pune prunele la foc mare. Când ajung la punctul de fierbere, fă focul încet, pune capacul și lasă să fiarbă circa 20-30 de minute sau până ce siropul va scade și se va îngroșa.
- Între timp pregătește crema de mascarpone: Pune într-un bol mascarpone, zahărul și zahărul vanilat. Cu ajutorul unui mixer de mână mixează tot circa 4-5 minute sau până crema va fi pufoasă și zahărul se va topi. Astupă crema cu o folie alimentară și pune-o la frigider.
- După ce prunele au fiert, scoate-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească complet.
- După ce prunele s-au răcit, ungele deasupra cu crema care ai pus-o mai devreme la frigider și decorează cu ciocolată neagră rasă. Pune prunele la frigider pentru cel puțin o oră sau dacă nu aveți răbdare le puteți mânca imediat. Poftă bună.
Sugestii:
- În caz că nu folosești vin în mâncare, poți să îl înlocuiești cu apă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.