Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Foarte usor de facut,
ieftine, excelente si in zilele de post, gogosile astea va vor cuceri
cu siguranta. Si daca va intrebati de ce se numesc gogosi in foi e
pentru ca se desfac in mai multe foi.Gogosi in foi
500 gr faina
250 ml apa calduta
7 gr drojdie uscata
1 lingurita sare
ulei pt uns si pt prajit
zahar pudra
Mod de preparare:
Din
faina, apa, drojdie si sare framantam un aluat pe care il lasam la
dospit pana isi dubleaza volumul.
Il impartim in 5 bucati egale,
presaram suprafata de lucru cu faina si framantam fiecare bila de aluat
pana devine elastica si nelipicioasa.
Intindem o foaie rotunda de aluat.
Ungem cu ulei pe toata suprafata.
Rulam foaia de aluat unsa cu ulei.
Rasucim susul obtinut ca pe un melcisor.
Presam cu sucitorul.
Si-l intindem o foaie rotunda.
Ungem din nou foaia obtinuta cu ulei si repetam procedeul de inca 2-3 ori.
Prajim gogoasa astfel obtinuta in baie de ulei.
Uleiul trebuie sa fie fierbinte in caz contrar gogoasa va absorbi prea mult ulei.
Scoatem gogoasa intr-o sita si o lasam la scurs, sau o asezam pe servetele absorbante, ca sa eliminam excesul de ulei.
Pudram cu zahar din abundenta, eventual puteti amesteca zaharul pudra cu zahar vanilat pentru un gust mai bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.